Eelmisel nädalal Pärnus tööd alustanud Ole Kaasas! mobiilses koolitusboksis koolitati esimese nädalaga üle 340 inimese. Boksis käidi lisaks küsimas lähemat infot Ole Kaasas! projekti kohta ning paljud huvilised registreerusid boksis ka põhjalikumale klassikoolitusele.

Koolitusboks ootab külastajaid ka sel nädalal Rüütli platsil. Koolitused toimuvad esmaspäevast reedeni iga päev kell 10.00 kuni 18.00. Boksi edasiste peatuspaikade kohta saab infot veebilehel www.olekaasas.ee ja infotelefonil 6 180 180. Koolitusboksis töötab neli Pärnu ja Pärnumaa koolitajat. Koolituse praktilise osa läbimiseks tuleb kaasa võtta oma ID-kaart ja selle PIN-koodid.

Inimestele, kes internetti veel ei kasuta, on Pärnus ja Pärnumaal käimas klassikoolitused. Ka edasijõudnutel on võimalik läbida põhjalikum ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste klassikoolitus. Koolitusel osalemiseks tuleb oma soovist teada anda telefonil 6 180 180. Koolitusele saab registreeruda ka interneti teel www.olekaasas.ee lehel arvutioskaja abiga, näiteks Ole Kaasas!  koolitusboksis. Praegu on Pärnus ja Pärnumaal registreerumiseks avatud üle 80 suve jooksul toimuvat tasuta klassikoolitust.

Mai keskel Tallinnas alanud "Ole Kaasas!" koolitustel on tänaseks käinud ligi 4000 inimest. Koolitused on käimas enamikes maakondades üle Eesti. Koolitused on osalejatele tasuta. Koolituse läbinutele pakutakse soodsa hinnaga arvuteid ja internetiühendust. "Ole Kaasas!" koolitusi kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond infoühiskonna edendamise meetme raames.

"Ole Kaasas!" on Vaata Maailma Sihtasutuse, Eesti Telekomi, EMT, Elioni ja Microlinki poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Projekti eesmärk on korraldada arvutialane alg- ja täiendõpe 100 000 inimesele ja tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret järgneva 3 aasta jooksul.