Teisipäeval, 25. jaanuaril 2011 palus EISi nõukogu juhatusel moodustada omapoolselt ekspertide grupp ning arutada MTÜ Eesti Interneti Kogukond poolt koostatud pakkumise sisu läbi selle autoritega. Arutelu tulemusena koostatakse vastastiku mõistmise memorandum, mille valmimise tähtajaks määrati 1. veebruar 2011.

Kui läbirääkimiste lõpus jõutakse kokkuleppele, et pri.ee-d hakkab haldama Eesti Interneti Kogukond, saavad eraisikud registreerida edaspidi jälle tasuta pri.ee-domeene.

Eesti Interneti Sihtasutuse haldusse jäädes oleks pri.ee- domeenide hind sarnaselt teiste .ee-domeenidega koos käibemaksuga 21,84 eurot aastas. Sellele lisanduvad teise taseme registripidajate tasud.

EIK-i juhatuse liige Elver Loho: "Meile teadaoleva info põhjal on praegustest ligikaudu 12 600 pri.ee-domeenist nõustunud vastava teenuse eest maksma vaid umbes 200. Sihtasutuse praeguse kava järgi kaoksid ümberregistreerimata 12 400 pri.ee-domeeni internetist 5. veebruaril 2011. See tähendab, et praegu internetis kättesaadavatest ligikaudu 5,7 miljonist pri.ee-domeenidel asuvatest lehekülgedest kaoks ühe päevaga 98%. See ei ole meile vastuvõetav."

MTÜ Eesti Interneti Kogukond on pri.ee-domeenide haldamise tehnilise koostöö ettepanekutega pöördunud EENeti ning MTÜ Offline.ee poole. Ühe võimaliku innovatiivse tehnoloogialahendusena on kaalutud ka pri.ee-domeeniregistri hoidmist Amazoni pilves.

Potentsiaalse pri.ee-domeenide registri üle võtmisega kaasnevad kindlasti mitmed vältimatud kulutused. Kõik annetused MTÜ Eesti Interneti Kogukond pangakontole on suureks abiks! Konto number Swedbankis on 221050731645.

2010. aasta oktoobris loodud MTÜ Eesti Interneti Kogukond on internetikasutajaid ühendav organisatsioon. Eesmärgiks on esindada Eesti internetikasutajate huve. Asutajaliikmed tõdesid, et Eestis puudub tugev IT-alaseid kodanikehuvisid esindav organisatsioon ning selle tõttu on väga lihtne nii riigil kui ka suurtel ettevõtetel tavakodanike huvisid ignoreerida. Ühing on apoliitiline ning teeb aktiivselt koostööd erinevate Eesti erakondadega.