Eesti Lairiba Arenduse SA juhataja Olav Harjo ütles BNS-ile, et komisjon valis välja parimad pakkumised ja tegi juhatusele ettepaneku alustada ettevõtetega läbirääkimisi. "Komisjoni poolt valiti Eltel Networks AS läbi viima 13 projekti ja seitsme projekti teostamiseks valiti Corle OÜ pakkumine," märkis Harjo. "Neljale projektile osutus valituks Ericsson Eesti AS pakkumine ja kahele projektile Empower AS poolt esitatud pakkumine."

Harjo sõnas, et kuna mitme projekti pakkumishinnad olid planeeritust natuke kallimad, siis alustas Eesti Lairiba Arenduse SA Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega pakkumiste osas läbirääkimisi. "Otsuseid kuidas nendega edasi minna veel ei ole, aga loodame, et saame kõik projektid siiski täismahus välja ehitatud," lisas Harjo.

Hange hõlmas fiiberoptiliste võrkude ja muude liinirajatiste ehituseks vajalike geomõõdistuste tegemist, tehnilise projekti koostamist, projekti kooskõlastamist ja maakasutuse seadustamist. Samuti sisaldas korraldatud hange materjalide muretsemist ja ehitamist. Kõikide trasside kogupikkus on üle 1000 kilomeetri, tööde tegemise ajaks on planeeritud 18 kuud lepingu sõlmimisest alates.

Eesti Lairiba Arenduse SA kuulutas augustis välja EstWin 003 hanke elektroonilise sidevõrgu liinirajatiste projekteerimiseks ja ehituseks, varem oli sihtasutus välja kuulutanud kaks sarnast hanget.