"Teema fookus on see, et mis need Eesti maitsed üldse on: kas need eristuvad millegi poolest teiste maade maitsetest ning kuidas me saaksime neid maailmale tutvustada," kirjeldas reede pärastlõunast arutelu Maalehe tegevtoimetaja Raivo Murde.

"Dmitri Demjanov, kes on neid maitseid otsinud ja ka maailmas tutvustanud läbi kulinaaria, on ilmselt toidupropageerimise ekspert. Siim Kabrits aga ekspordib puhtaid maitseid otse metsast – mustikaid jaapanlastele. Tema sihiks on kuulutada Eesti mahemaaks, mis võimaldab meie toidutoodete eest maailmas rohkem raha küsida," kirjeldas külalisi Murde. Tema sõnul ei olnud mingit küsimust, kelle võiks kutsuda arutelu juhtima.

"Evelin Ilves on kokaraamatu, leiva küpsetajana kuulsust kogunud ja muidugi Eesti märgi tutvustajana. Kes siis veel!?"

Arutelu "Kuidas Eesti toidule populaarsust koguda: Eesti maitsed ja nende propageerimine: kuidas seda teha?" algab reedel kell 14.30 Ekspress Meedia alal.

Delfi TV otseülekande Ekspress Meedia alal leiab nii Delfi avalehelt kui ka SIIT!

Oled arvamusfestivalil? Ekspress Meedia ala leiad siit:
arvamusfestival

Ekspress Meedia ala Arvamusfestivalil 14.-15. augustil toob kokku Eesti suurima multimeedia ettevõtte väljaanded: esindatud on Eesti Ekspress, Delfi, Maaleht, Eesti Päevaleht ja laupäevaleht LP.

Oled Facebooki kasutaja? Jälgi Ekspress Meedia tegevusi SIIN!

KAVA:

Reede 14. august:

12:00-13:00

Teema: Mida venekeelse meedia tarbija otsib ja kas meie saame seda pakkuda?

Arutelu juht: Julia Tisler

Osalejad: rus.err.ee peatoimetaja Ekaterina Taklaja; raadioajakirjanik ja "Vetserka" (Õhtulehe uus projekt) peatoimetaja Pavel Ivanov; tõlkija, filoloog ja lugeja Olga Privalova.

13:00-14:15

VIHAKÕNE

Kohtub sama seltskond, kes kaks aastat tagasi, teemaks vihakõne. Mis on vahepeal muutunud?

Arutelu juht: Jaak Prints

Teemat lahkavad Mall Hellam, Urmo Soonvald, Mihhail Lotman ja Linnar Viik

14:30-15.30

KUIDAS EESTI TOIDULE POPULAARSUST KOGUDA?

Eesti maitsed ja nende propageerimine: kuidas seda teha?

Arutelu juht: Evelin Ilves

Osalejad: Dmitri Demjanov, Siim Kabrits

15:45-16:45

DIPLOM KODUPRINTERIST?

Arutelu fookuseks on avatud hariduse ressursid, sealhulgas MOOCid. Just selliseid vahendeid on nüüdseks hakanud looma enamik juhtivatest ülikoolidest. Lisaks on sellele “turule” pakkujatena sisenenud ka täiesti eraldiseisvad firmad.

Kuidas muudab sellise “vabavara” kasutamine õppimist? Kas vabalt kättesaadavad materjalid parandavad hariduse kättesaadavust või vähendavad formaalse hariduse väärtust sootuks?

Teemal arutlevad Kaspar Kruup, Kerstin-Oudekki Loone ja Mart Noorma.

Arutelu modereerib Kristin Parts.

17:00-18:00

HETKEL KUUM!

Mis on põnevaimad ja olulisemad teemad, mis meid just nüüd ja praegu puudutavad? Delfi ja Eesti Päevalehe arvamustoimetus toob kuumad teemad vaatajateni!

Arutelu juht: Krister Paris, Eesti Päevalehe ja Delfi arvamustoimetuse juht

18:30-19:30

KAS ÕNN VÕIB PEITUDA RAHAS?

Kas õnn võib peituda rahas, arutavad Jüri Kraft ja Heldur Meerits. Mõlemal on rahategemisega pikaajalised kogemused: Jüri Kraft oli nõuka ajal Eestis kergetööstusminister ja tema juhitav ettevõte Sangar tootis meeste päevasärke ning seda teeb Sangar siiani. Heldur Meerits sööstis rahamaailma pankurina ning tegutseb investorina. Kas vastab tõele, et ka rikkad nutavad, aga mersus on mugavam nutta kui maantee ääres? Millist õnne saab raha eest, küsib nendelt Ekspressi kolumni “Õnne valem” autor Tiina Jõgeda.

Laupäev 15. august:

10:00-11:00

HOMMIK: GURMEEKOHV JA VÄRSKED UUDISED, KES NEID SUUDAKS LAHUTA!

Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler võõrustab külastajaid: tule varakult meie telki kohale ning haara värske kohv ning kõrvale lugemiseks ka selle nädala Ekspress, Maaleht ning ka värske laupäevaleht LP!

11:00-12:15

KAS STAND-UP ON EESTI UUS TEATER?

LP kutsub külla teatriinimesed, et selgeks teha, mis on täna Eesti teatris oluline.

Arutelujuht on LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg.

"Minu ettepanek tulla rääkima teemal „Kas stand-up on Eesti uus teater?“ kõnetas neid, kellele helistasin, sedavõrd, et nad on kõik minuga laupäeval ühel laval. Maire Aunaste on pea ainsa naisena saanud mittenäitlejana hakkama kogu Eestit vallutanud monoetendusega, Jan Uuspõld on sel alal aga kõige vanem ja vingem tegija, Karl Kermes on monoetenduste nn maaletooja, Rein Pakk nende andekas kirjutaja ning Andres Maimik kriitik, kelle arvamust ses asjas tasub alati kuulata," iseloomustas Veidenberg inimesi, kellega on ees ootamas äärmiselt põnev arutelu.

12:30-14:00

ELU VÕIMALIKKUSEST MAAL

Maaleht vaatleb lähemalt, kas, kuidas ja kellega tasub minna maale elama!

Arutelu juhid: Alo Lõhmus

Osalejad: Jüri Mõis, Kristjan Piirimäe.

14:00-15:30

PAGULASED EESTISSE!?

Kas, kes, kui palju, kuhu? Kas me oleme valmis?

Arutelu juhid: Krister Paris, Delfi ja Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juhataja

Osalejad: Eero Janson, Oudekki Loone, Katrin Laur.

16:00-17:30

MEEDIAMAASTIK aastal 2015 - fantaasialend: kas tulevikus loeme uudiseid silma võrkkestalt?

Seda, kuidas ja kust me tarbime meediat muutub iga aastaga. Meediatarbimine on kolinud suuresti mobiiltelefoni - kuid millised on ohud ja võimalused, mis sellega kaasnevad?

Arutelu juht: Ester Vaitmaa, Ekspress Meedia loovjuht

Osalejad: Forte tehnoloogiaajakirjanik Hans Lõugas ja Ekspress Meedia IT-juht Mait Tafenau, Eesti Päevalehe praktikant Brigitte Susanne Hunt.

18:30-19:30

VALGUS-KAAMERA-ACTION! Ekspressi toimetus toob näitlejate abiga lavale dokumentaal-kokkuvõte ühest erakordsest kohtuprotsessist

Laupäeval, 15. augustil algusega kel 18:30 toob Arvamusfestivalil Eesti Ekspress esmakordselt lavale dokumentaalnäidendi.

Möödunud aasta Panso-nimelise preemia pälvinud lavakunstikooli tudengi Mehis Pihla ja Ekspressi toimetuse koostöös valminud dramatiseering põhineb Tartu maakohtus 2014. detsembris arutluse all olnud juhtumil, mis lõppes kahe vanaema reaalse vangistamisega kanepiäri eest.

Dokumentaalnäidend „Vanaema vangistamine“ jõuab lavale ainult ühel korral, Ekspress Meedia laval Arvamusfestivalil.

Osades: Anu Lamp, Tõnn Lamp, Indrek Ojari, Ivo Uukkivi ja Elina Reinold.