1) President Ilves kuulutab välja erakorralised valimised, sest jõudude tasakaal parlamendis ja rahva usaldus parteide vastu on täielikult segamini. Sellise käigu tõenäolisus pole väga suur, aga sellest oleks kõige enam võita IRLil ja Keskerakonnal.

2) Reformierakonna juhatuse valib peaministrikandidaadiks Hanno Pevkuri, kes jätkab Kallase poolt valitud liini ning püüab koalitsiooni moodustada SDEga. Ometi idee SDE kaasamisest sündis just Kallase peas.

3) Kuigi Pevkur ei ole erakonnas valjult küsinud, et miks Reformierakond ei võiks teha koalitsiooni IRLiga, pole välistatud, et tema ja noorema põlvkonna poliitikute eelistus on siiski IRLiga jätkata. Aga teatud tingimustel, millest üheks on kindlasti Juhan Partsi väljaarvamine valitsusest.

4) President Ilves teeb kannapöörde ja usaldab uue valitsuse tegemise poliitikule, kes tooks ühe laua äärde IRLi, SDE ja Edgar Savisaareta Keskerakonna. Ka see variant ei ole ülemäära tõenäoline.

5) Võimule tuleb vähemusvalitsus, aga selle kohta on president Ilves juba eelmisel nädalal öelnud, et tema reaalses elus sellist võimalust Eestile ei näe.