1) Siim Kallas: "Teisalt on lühinägelik öelda, et kõik ongi väga hästi ja veel paremini. Kindlasti on väga palju inimesi, kellel on Eestis suuri probleeme. Kõigile neile on vaja sisendada lootust ning näidata võimalusi, mis saab. Oluline on üldise hoiaku loomine, et pole ainult must masendus, vaid on ka lootus."

Arvamustoimetus: "Reformierakonna tänase juhtkonna retoorika on paljudele väsitav, igal sammul räägitakse vaid edust ja kordaminekutest, samas nagu ei tahetagi näha probleeme, millega kümned tuhanded eestlased iga päev maadlevad. Eestis ei lähe kõigil hästi ja Reformierakonna loosungid, isegi mitte nii palju sisu, on inimestele jäänud kaugeks. Euroopa erinevates TOPides on hea ennast näha, aga paljud inimesed pole mõistnud, et kas ja kuidas sellest meil kõigil kasu oleks."

2) Siim Kallas. "Eks ma muidugi jälgisin ja jälgin. Jah, muidugi ma olen eemal ja kõike ma ei tunneta. Aeg, erakond ja inimesed on muutunud ja sellepärast olen oma hinnangutes ettevaatlik.

Mind häirib kaks erakonnas räägitavat juttu. Üks on see, et erakonda ründab väike grupp inimesi. Esiteks: mis väike grupp? Nad kõik on konkurendid ja pole tingimata huvitatud Reformierakonna õitsengust. Teisalt, kui tuletada meelde vanu aegu, siis Tšehhoslovakkia okupeerimise vastu protestis 23. augustil 1968 Punasel väljakul viis inimest. Väga väike grupp võrreldes 250 miljoniga, kuid ometi oli see nii suur pahandus, et nad pandi kohe kinni. Need väikeste gruppide jutud on neist aegadest väga tuttavad ja see pole väga toimiv retoorika.

Teine jutt, mida mõned inimesed Reformierakonna sees levitavad ja usuvad, on see, et mitte see, mis tehti pärast Silver Meikari artikli avaldamist, ja mitte selles pole probleem, et midagi tehti valesti, vaid probleem on selles, et keegi sellest avalikult rääkima hakkas ja sellega tekitati erakonnas lõhe. Lõhe tekitanud inimesed on omakorda aga süüdi erakonna reitingu langemises. See tähendab, et probleem on nendes inimestes, kes kritiseerisid erakonna juhtide tegevust. See on minu arvates katastroofiliselt ohtlik tee."

Arvamustoimetus: "Esiteks: usume, et Siim Kallas võitleb, ja põhjendatult, oma tütre eest, kes on jäänud erakonna teerulli alla. Kaja Kallase avaldused on pannud erakonna juhid ironiseerima ja ta algatus teha RK liikme eetikakoodeks, kästi lihtsalt ära peita! Teiseks: Reformierakond on käitunud pimedalt, eitades ja halvustades probleeme ning nende esiletõstjaid. Pime ja üleolev suhtumine on Kallase arvates sügavalt ekslik ning selle tee valijaid ei oota kunagi võit."

3) Siim Kallas: "Üks, mida olen õppinud, on see, et kui ilmub inimene, kes räägib, et midagi on tõsiselt valesti, või avaldab midagi, siis tuleb seda rahulikult võtta. Sa ei tohi teda kohe tapma hakata, ka mitte ületähtsustada. Seal on üks nüanss: kui sul pole võimalik viga, milles sind süüdistatakse, 120% eitada, siis võta viga omaks. Ütle: teeme, vaatame.

Nähtavasti seda, et erakondi on selliselt rahastatud, ei õnnestunud eitada mitte kellelgi. Aga asja segab alati see, kui poliitikat segatakse kriminaalasjadega. Kriminaalasi on inimese saatus ja kriminaalasjas tuleb end igal juhul kaitsta. Poliitiline asi on hoopis teistsugune ja seal on võimalikud teistsugused lahendused."

Arvamustoimetus: "Kui nüüd võrrelda Kallase juttu erakonna praeguste juhtidega, jääb mulje, nagu ollakse erinevates parteides... Me ei tea, kas põhjuseks on keskmine sümpaatia erakonna praeguse juhi vastu või tõesti ärritas uue põlvkonna reformierakondlaste retoorika ka partei peamist loojat hingepõhjani. Kahjuks me ei saa olla aga kindlad, et Reformierakonna tänane juhtkond Kallase tasuta antud näpunäidetest midagi õppida suudab."

4) Siim Kallas: "Usun, et sellise inimese siiski leiab. Reformierakonna loojate põlvkonnast näiteks Jürgen Ligi, Rein Lang."

Arvamustoimetus: "Siin on nüüd peen mäng... Esiteks: see on seisukoht, et noorte põlvkond ei suuda parteid juhtida. Teiseks: see on hinnang Michali-Pentuse-Rosimannuse käitumisele ning ideoloogiale. Kolmandaks: see võib olla varjatud iroonia... Neljandaks: Kallas ei usalda parteijuhina Urmas Paeti."

5) Siim Kallas: "Sinna on veel aega."

Arvamustoimetus: "See on nüüd kõige selgem vastus, et Siim Kallas on nõus kandideerima järgmiseks Eesti presidendiks, ja selleks ta tõenäoliselt ka saab. Kui just ei tule üllatuskandidaati, kes Kallasest varem oma kampaaniaga alustab, nagu näiteks Jaak Jõerüüt."