"Nii vene- kui ka eestikeelne Delfi lähtuvad ajakirjanduslike kriteeriumite mõõdupuust ja väärtustest. See on meile kõige püham skaala. Jutud, et venekeelne Delfi on Kremli-meelne, kõlab lapsikult ja eesmärgiga meid pahatahtlikult sildistada. Õnneks tegeleb sellega imeväike kildkond, kelle motiivid on mulle jäänud segaseks. Kahjuks on meil ühiskonnas ootamatult palju silmakirjalikkust ja topeltmoraali. Millegipärast on nii, et kui eestikeelne ajakirjandus kritiseerib meie valitsust, on see sõnavabadus. Kui seda teeb venekeelne ajakirjandus, on see kohe riigivastane või koguni Kremli poolt juhitud käitumine. Või keegi leiab venekeelses ajakirjanduses paar neutraalset lauset Valgevene kohta, on see halva režiimi ülistamine, aga kui sama tehakse eestikeelses ajakirjanduses, siis on see automaatselt arvamusvabadus. Taolised nn. juhuslikud ja sõltumatud leiud aitavad pigem kaasa ühiskonna killustamisele.

Kahju, et need, kes üldiselt sotsiaalmeedia levivate üksikute piltide, lausete ja kuulduste põhjal kipuvad venekeelset Delfit hindama, ei ole selle keskkonna süstemaatilised lugejad. Olen kohanud kümneid nn. kriitikuid, kes ei ole kunagi venekeelset Delfit lugenud, aga on püüdlikult kaasa rääkinud selle keskkonna kallutatusest. Samas ma tunnistan, et loomulikult on nii eesti- kui venekeelses Delfis apse, mis ei tee meile au. Neid lugusid oleme parandanud ja täiendanud. Aga selliseid apse juhtub kõigil. Oluline on viga tunnistada ja parandada, mitte seda eitada.

Soovitan kriitikutel venekeelset Delfit lugeda. Mitte ühte lugu või ühel päeval, vaid pikemalt ja süsteemsemalt. Nii, et tekiks võimalus objektiivselt üldistada ja hinnata. Siis avastatakse, et nn. Kremli-meelsus on piinlik silt ja loosung, mille levitamine täidab lihtsalt kellegi halbu eesmärke. Kurja müüdi levitamine on kindlasti kellelegi kasulik. Kardetavasti mõlemal pool idapiiri.

Oleme enda tegevusega kolme riigi Delfis liitnud Venemaa ühe tuntuima ühiskonnategelase Artemi Troitski; meil on kokkulepe koostööks Venemaa sõltumatu telejaama Dožd TVga ja Lätis käivitati portaal Spektr, mis on suunatud Venemaa tegelikkuse kirjeldamisele lugejatele kõikjal meie piirkonnas. Kas see on Kremli-meellne tegevus, kallid kriitikud? Miks nähakse ja võimendatakse näilisi tõrvatilku? Võimalik, et kolme riigi Delfid, eelkõige kommentaariumid, on kõige järjekindlamalt Kremli-meelsete rünnaku all. Oleme näinud meeletult vaeva ja kulutanud raha, et tõenäoliselt Moskvast rahastatud kommentaatorite armee(d) ei rikuks meie inimeste tuju ja meediakeskkonda. See sõda on hoogustunud koos sündmustega Ukrainas ja seda sõda peab Delfi sõna otses mõttes Kremli-meelsetega. Seega me teame, mida tähendab tegelik Kremli-meelsus, mitte poolenisti meelelahtuslikult eesmärgil Eestis liikuma lükatud sõnapaar.

Ma olen nii eesti kui vene Delfi sisu osas konsulteerinud kümnete inimestega, mis on peatoimetaja töö juures loomulik protsess. Olen kuulnud mitme autoriteedi ja Eesti venekeelse ajakirjanduse üle muretsevalt inimeselt, et oleme oma ühiskonnas seisus, kus kahe kogukonna vaheline lahendus peitub Moskvas. Mitte Toompeal, Kadriorus või mõne meediaettevõtte toimetuses. Meie tahame siiski uskuda, et Eesti elu üle saab otsustada Eestis, mitte kuskil mujal. Kõige vähem aga Moskvas. Aga mind teeb kurvaks, kuidas meie arvamusliidrid mängivad ja manipuleerivad venekeelse ajakirjanduse hetkeseisu kirjeldamisega."