Tõmbame paralleeli: Tsahkna istus rooli taha alkoholiga veres, rikkus väga range liiklusmärgi “Sissesõidu keeld” nõudeid, auto polnud läbinud tehnilist ülevaatust. Lisaks on tal korduvaid ja maksmata trahve liikluseeskirjade rikkumise eest. Palju siis võib?

Paljude ajalehtede veergudele jõudis pommuudis Tsahkna kuritegelikust käitumisest kiiresti, kuid sama kiiresti see ka haihtus. Isegi erakonna juhtkonna seisukohti ei kuulatud ära. Tõsi, Tsahkna kuulub juba aastaid ise erakonna juhtkonda, hetkel poliitikasekretärina. Lisaks on ta riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees.

Igal juhul tugev häbiplekk IRLile ja riigikogule, Tsahknale kogu eluks. Kõik eelnimetatud peaksid tänu avaldama Keskerakonnale, kes tuli parajal ajal välja uue pommuudisega — Indrek Tarandi esitamise plaaniga Eesti Vabariigi presidendikandidaadiks. Uus uudis rahuldas ajakirjanduse janu uudiste järgi ja nähtavasti ei näe see vajadust joomateemale jätku otsida.

Riigikogu liige Tsahkna teatas politseile joobnuna vahelejäämisest avalikkusele ise, kuid jättis mainimata tema jaoks vähetähtsad muud rikkumised. Seega on tegemist üsna paadunud tegelasega, keda ei saa võrreldagi Leedu seimi asespiikriga, kes riigimehelikult tagasi astus ainult kiiruse ületamise tõttu.

Hämmastab ka Tsahkna enda poolt välja öeldu, et eelmine õhtu oli tavaline napsuga suveõhtu. See jättis veel hommikuks 0,56-promillise joobe. Siit saab iga lugeja teha järelduse, et joobnud olekus rooli taga istumine polnud mitte esimene kord. Kõik autojuhid teavad, kui harva meid liikluses kontrollitakse.

Lugeja soovib teada, millised otsused järgnevad kirjeldatud sündmustele.

Autor on endine riigikogu liige.