On käsitamatu, et kaitseminister ei soovi vastutada ning selmet võtta kuulda Eesti rahva mõistlikke ettepanekuid, üllitab vaid ministeeriumi hallituslõhnalisi bürokraatlikke tekste: "See on ettevõtja lepingujärgne kohustus ning ma usun, et nad saavad sellega hakkama."

Kui minister peab meie vabadussammast lepingujärgseks kohustuseks ning usub pimesi, et ebakompetentsed tšehhid või hiirekõrvus samba autorid suudavad veel vigade parandusi teha, on tegemist ülimalt naiivse ja liiga leebe kaitsetegevust garanteeriva inimesega. Me ei saa enam kindlad olla, et ka ministri otseste kohustuste hulka kuuluvate realiteetide tulevikuväljavaated võiksid osutuda meie rahvale talutavaks.

Tänane rahva hulgast tulnud ettepanek, mille teeb kirjanik ning insener Erik Tohvri väärib suurt tähelepanu ning peaks võetama üldrahvalikuks aruteluks.

Erik Tohvri teeb ainuõige järelduse: "Härrased valitsuses ja kaitseministeeriumis, võtke mõistus pähe ja tunnistage, et seni on meie samba juures mindud valet teed. Projekt on vastu võetud, seal midagi radikaalset enam muuta pole võimalik ega ka mitte vajalik, aga välisviimistlusel tuleb loobuda klaasist ja kasutada klassikalisi naturaalseid materjale."

Ministeeriumil kui rahva teenril on kohustus uueks algatuseks, mis lõpetaks selle häbi, mis toimub Vabaduse väljakul. Kohe.

Kui valitsus ei suuda garanteerida isegi ohutut lilledepanekut vabadussambale juuniküüditamise aastapäeval ning läheneval võidupühal, siis on klaasitolmu pühitud nii meie mälestused sõjasaavutustest kui ka väljavaated meie lastes kinnitada patriootlikku vajadust hoida oma
kodumaad.

Teeksin ettepaneku moodustada samba ümberehituseks vajalik algatusrühm, kuhu kuuluksid eeskätt kunstiringkonnad ning arhitektidest ja inseneridest asjatundjad.

Kui Eesti Kunstnike Liit seda ei suuda, tuleb teha seda rahvaalgatuse korras.