Rootsi kui üks tugevamaid sotsiaaldemokraatiad on jõudnud oma arenguga maailma konkurentsivõimelisemate riikide hulka sellepärast, et 90 aastat tagasi leppisid poliitikud, töösturid ja ametiühingud kokku sotsiaalse heaolu kontseptsioonis. Sedalaadi ühiskondlik kokkulepe on vajalik ka 21. sajandi Eestile, et meie lapsed ja lapselapsed võiksid meid hea sõnaga meenutada.

SDE ees seisab täna tähtis ülesanne: me peame muutuma tugevaks. Me peame tõestama ühiskonnale, et töötame end üles ja võtame ühiskonnas sisse koha, mis lihtsalt kuulub sotsiaaldemokraatidele.

Me selgitame oma valijale, et seisame nii töötaja kui ka ettevõtja eest. Me peame tööle panema paindliku tööturu mitte ainult paberil, vaid ka elus. Seega me peame tähtsaks, et ühiskond pole pelk abstraktsioon, vaid need on meie naised ja mehed, eesti- ja venekeelsed, noored ja vanad, vähem jõukad ja rikkad. Et kõik 1,3 miljonit meie riigi elanikku on meile võrdselt tähtsad.

Kõikidele võrdsete võimaluste tagamine on minu poliitika lipukiri. Mida ma selle all mõtlen? See on tasuta haridus, võrdse töö eest võrdne palk, progressiivne tulumaks,valitavatesse kogudesse mõlemast soost esindajaid mitte vähem kui 40%.

SDE esimehe amet tähendab üheskoos mõtlemist ja tegutsemist. Meeskonnana töötamine ühise eesmärgi nimel on elu vältel mu südameasjaks kujunenud.

Ühes suunas mõtlemine ja vaatamine tähendab tiimitööd, kus valitseb oskus terad sõkaldest eraldada. Selleks vajalikke kogemusi olen ammutanud nii Pärnu piirkonda kui ka europarlamendis Moldova delegatsiooni juhtides.

Tegutsemine ühise sihi nimel tähendab head stressitaluvust ja tööarmastust. 2003.aasta üldvalimistel Pärnumaalt suure vaevaga kogutud hääled olid meie erakonna valimiskünnise ületamiseks hädavajalikud.

Oma seniseks suurimaks töövõiduks pean üle-euroopalise kommunismiohvrite mälestuspäeva sisseviimist. Selleks aga, et saada nimetatud aktsiooni käigus 409 toetusallkirja erineva rahvuse ja ideoloogiaga eurodaadikult, tuli võtta appi kogu oma veenmisjõud ja läbirääkimisoskus. Täna võin ma rääkida enda puhul poliitilisest küpsusest, mille eest olen suuresti tänu võlgu Euroopale.

Ees seisab raske aeg. See nõuab viis kuud meie kõikide sotsiaaldemokraatide ühist pingutust. Olen veendunud, et naine toob juhina erakonda tasakaalu ja ühtsuse. Väidan keerutamata, et sotsiaaldemokraadid suudavad teha hea valimistulemuse nii 2011, 2013, aga eriti 2015. aasta valimistel. Usun kindlalt, et koos oleme tugevad.