Ilmselt oli täiesti ette nähtav seegi, et linlaste andmete kogumine võib kaasa tuua andmekaitseteemalise menetluse. Natuke teadlikumad inimesed kahtlevad ilma selletagi, kas on ikka tark oma andmeid avalikustada küsitluses, mille kohta vastuse saadab Keskerakond — ning mille eest maksab, nagu nüüdseks selgunud, samuti Keskerakond.

Et tegu on puhta populismi ja inimeste lollitamisega, teab keskerakondlik linnavalitsus isegi. Ent kui vaadata, kui palju meediaruumi Savisaar oma kampaaniaga sai, siis on võidumees igal juhul tema. Temal ükskõik, mida räägitakse. Peaasi, et räägitakse! Koerad las hauguvad, karavan aga läheb ikka edasi.

Pealegi: räägitakse farsiks kippuvast kampaaniast ju pärismeedias, mitte Savisaare enda propagandamasinas, mille ülesehitamine ja käigushoidmine on linlase rahakoti jaoks tunduvalt kulukam kui kultuuripealinna tiitli väärikaks hoidmiseks vajalike hoonete ehitamiseks vaja minev.

Nõnda võib kõnealust küsitlust vaadelda kui keskerakondliku linnavalitsemise kvintessentsi: hoolivuse silti kõrgel hoides lastakse sorinal pähe nii linlasele kui ka avalikule arvamusele. Nii et Savisaar pole sugugi ei otsustusvõimetu ega ka lahkumas: ta lihtsalt ajab seda poliitikat, mida alati.