Tartu õlletehases pruulitav Põhiseaduse pilsner ristiti kohe Langi eripruuliks, kui selgus, et tähtpäeva õlle väljatöötamise taga on justiitsministeeriumi töörühm. Minister Rein Lang selgitas lahkelt, et tegu on osaga põhiseaduse 15. aastapäevale pühendatud ettevõtmistest. “Ja nagu näha, on Põhiseaduse Pilsner oma eesmärgi täitnud — lõpuks ometi paelub põhiseadus ka eesti rahva ja meedia tähelepanu,” kiitles ta.

Pole kindel, kas Põhiseaduse pilsner ning põhiseadus ise rahva tähelepanu paelub, küll aga läks kihevile konkurent, Saku õlletehas, kes kogu värki halvustas — küll on nn pilku nii tähtsa õlle jaoks liiga odav, küll rikub justiitsministeerium niimoodi põhiseaduse ja kogu riigi maine ära.

Huvitav küll, Saku ise toodab Presidendi-nimelist 8- ja 10-promillist õlut, mis on presidendi institutsiooni rahvale eriti lähedaseks muutnud. Üht neist hirmkangetest märjukestest müüakse mõnusalt rahvapärases kaheliitrises plastpudelis. Presidendi pilsner on Sakul ka, see on Põhiseaduse pilsneriga sarnaselt mitte nii rahvapärases pooleliitrises klaaspudelis.

Ja opositsioonipoliitikud süüdistasid Langi ootuspäraselt rahva jooma ässitamises. Koalitsioonikaaslased maigutasid niisama suud. Rõõmsaks see õlleuudis küll kedagi ei teinud.

Tegelikult pole ju suurt vahet, kas õlu kannab Põhiseaduse, Presidendi, Rocki, Dieseli, Alberti või Alexandri nime. Ühed joovad ikka originaali, kuldset või pilsnerit, talvel porterit; teised Tulipühvlit, Sortsi või Double Bocki. Arvata on, et Langi eripruul jääb lihtsalt üheks tavaliseks õlleks paljude seas — nii nagu K-kohuke seisab vapralt teiste kohukeste kõrval edasi.