Nii on arusaamatu, miks linn toetab iga lapse puhul vaid ühes huvialaringis osalemist. Koolides ja lasteaedades tuleb tagada nüüdisaegne keskkond, mis eeldab koolide ja lasteaedade renoveerimise kiirendamist ning koolide ja lasteaedade piisava rahastamise tagamist. Samuti tuleb kaotada piirang sellelt, mitmes huvialaringis võib laps linna rahalisel toel osaleda. Eesmärk on ju laste võimalikult arendav ajakasutus.

Suur mure on lasteaiakohtade puudus. Selle leevendamiseks kavandame suurendada nii linna- kui eralasteaedadele makstavat toetust 2500 kroonile kuus lapse kohta. Sama suure summa saaksid kuus ka lapsevanemad, kes kasutavad professionaalset lapsehoidjat või laste päevahoiu teenust, ega vaja lasteaiakohta. Samas tuleb lasteaedu Tallinnasse kindlasti juurde rajada. Värske kogemus näitas, et peatselt valmivasse Nõmme uude lasteaeda registreerus esimeste päevadega üle kolme korra rohkem lapsi kui lasteaed saab vastu võtta. See iseloomustab probleemi sügavust.

Ja loomulikult ei tohi tähelepanu alt välja jääda lastehaigla, lastekodude ning emade ja laste varjupaiga vajadused. Ehk hoolitseda tuleb ennekõike selle ühiskonna osa eest, kes seda kõige enam vajab.

Tähtsuselt järgmisena, mis Tallinnas kiiresti lahendust vajab on teede halb seisukord ning üha suurenevad ummikud. Esmajärjekorras tuleb renoveerida Tartu maantee ja Peterburi tee ning välja ehitada Haabersti mitmetasandiline ristmik. Tartu maantee tuleb rekonstrueerida järgmisel aastal ja selle hind on ca 80 kuni 90 miljonit krooni, Peterburi tee renoveerimiseks kulub suurusjärgus 200 kuni 250 miljonit krooni ning Haabersti mitmetasandiline ristmik maksab linnale 400 kuni 450 miljonit krooni. Nende väljaehitamine võtab 3 kuni 4 aastat.

Lisaks neile kolmele tuleb kindlasti koheselt alustada tööd ka Pärnu mnt (Järvelt linna piirini), Männiku tee, Merivälja tee, Sõpruse puiestee, Kopli tänava, Pae tänava, Nõmme tee ning hulga teiste tänavate korrastamisega. Teedeehitust tuleb rahastada pikaajalise kava alusel ning stabiilse rahastamise tasemega. Järgmise nelja aasta jooksul kavatseme investeerida teedesse 2 miljardit krooni. Seda selleks, et jõuda 15 minutiga linna äärest südalinna ka tipptunnil.

Ummikute leevendamiseks peame vajalikuks kesklinna ümbersõitude ehk põhja- ja lõunaväila väljaehitamist ning ühistranspordile eraldi sõiduradade loomist.

Kolmandaks tuleb suuremat tähelepanu pöörata tallinlaste turvalisusele. Muudame linnatänavad ja pargid turvalisemaks, kahekordistades koostöös politsei, sisekaitseakadeemia, kaitseliidu ja turvafirmadega tänavapatrullide arvu kõikides linnaosades.

Kindlasti peab järjest rohkem tähelepanu pöörama roheluse säilitamisele ja taastamisele. Vilgas ehitustegevus mõjub rohealadele hävitavalt — enamik arendajaid küll asendab mahavõetavad puud nõuetekohaselt uutega, kuid puude kasvamine ning algse roheluse taastumine võtab aega kümneid aastaid. Reformierakonna valimisprogramm seab eesmärgiks istutada igasse Tallinna linnaossa vähemalt 1000 uut puud.

Tallinn paremaks. Kiiremini!