Aga kallis Pevkur,
nii väga, kui ma ka tahaksin tööd teha, ei ole mul siin väikelinnas midagi teha. Ja seda hüvitist me ju ei kerja, vaid me oleme seda ju ise maksnud!

Oled maksnud ilusti makse kogu aeg, ja kui töötuks jääd, siis öeldakse, et ära kerja, vaata ise kuidas saad!

Ma olen ju ise seda raha riigi kukrusse maksnud ja mul on täielik õigus seda kasutada. Teiseks, seda saavad seda ainult koondatud. Kolmandaks, pole eriti kombekas nimetada töötuks jäänud ja tööd mitteleidvaid inimesi kerjusteks. Kuulge, tulge sealt kõrgelt ükskord alla ja vaadake, mis tegelikult toimub. Ühest saadi lahti, nüüd on teine täpselt samasugune pukis.

Midagi on siin riigis ikka väga valesti, kui sotsiaalminister sõimab rahvast kerjusteks. Mõnes teises riigis nõuaks rahvas sellise tegelase kohest tagasiastumist. Pole veel midagi teinudki – ja juba ülbitseb.

Kuidas selline inimene hakkab tegelema sotsiaalprobleemidega, kui tal ei ole mingit aimu, mis riigis toimub? Ma tunnen, kuidas mul viha tõuseb. Üks selline avaldus veel ja ma lähen meelt avaldama. Sellist eluvõõrast ministrit poleks küll oodanud.

Tööle? Tööle? Halloo - ei tea, kuhu tööle? Meil koondatakse viimasedki ära! Väga hea algus uuel ministril....

Mida peab tegema inimene, kes on oma eriala spetsialist, aga hetkel ei leia tööd? Minema suvalisele tööle? Samas kui hiljem leiaks ta koha, mis toob riigile maksudes enamat tagasi. Tundub, et too minister on kahjuks kitsarinnaline ja küündimatu tegelane.

Paar päeva ametis olnud Pevkur paneb täiega ämbrisse. See töötukindlustus pole küll raha, mille nimel töötamisest loobuda. Ümberõpe ei tekita töökohti juurde. Tulge ikka sealt pilvedelt alla maa peale ja hakake tajuma reaalsust, kallid reformierakondlased.

Püha müristus, kuidas saab üks inimene nii lolli juttu suust välja ajada! Ah et inimesed kerjavad riigi käest! Kes see riik siis on? Sina, härra minister või? Äkki olen see riik ikka mina ja ka ning kõik need 38 000 töötut, kes on ühiskassasse makse maksnud läbi aastate. Seetõttu on neil ka õigus seda kindlustust saada.

Issand, sa näed ja ei mürista! Ega siis töötu suu pole niisama mulk, ka see tahab iga päev vähemalt palukese süüa, kuni tekib see töökoht, kuhu minna. Kõik ei ole kahjuks nii andekad, et võiksid ise tööandjaks hakata, ja seegi nõuab ju raha, mida aga väga suurel osal elanikkonnast lihtsalt pole.

Oleks siis inimestel enne koondamistki olnud normaalne palk, millest oleks saanud tekitada varusid, aga ei, enamiku palk läheb niigi palgapäevast palgapäevani elamisele – ja mitte selle pärast, et hirmsasti laristaks, vaid selle pärast, et viie tonniga kuus ei ela ära. Usu või ära usu, Hannokene.

Sina ei tea sellest muidugi midagi. Partei on sulle terve iseseisva elu teenistuse ja leiva kindlustanud. Vaata, kõik inimesed ei ole kahjuks või õnneks müüdavad. Mõni ei karga partei käsu peale kohale, mida keegi teine täita ei soovinud. No tõesti, ajas vihale selline kelkimine.