Kardaani Rist
07.01.2013 08:33
Muus osas olen päri, aga kahe väitega mitte. Esiteks on ühitransport kõikjal Eestis mingil määral doteeritud ehk siis selle ülalpidamine tuleb maksumaksja taskust. Kui seda poleks, näeksime kui kallis see tegelikult on, ja veelgi rohkem praegu ühistransporti kasutavaid inimesi koliks üle auto kasutamisele. Teiseks pole kontaktivaba kiipkaart ühistranspordis mitte ainult Tallinna leiutis, vaid kasutusel näiteks ka Tartu maakonnaliinidel.

Kui üks kohalik omavalitsus pakub teenust, siis mis selles halba, kui see on osaliselt või täielikult doteeritud? Elanik maksab makse ja teisalt teab, et saab ka midagi tagasi. Hoopis karmim on lugu andmekaitsega. Ma ei näe mitte mingisugust alust isikuandmete pikaajaliseks säilitamiseks. Pakun huupi, aga säilitada paar-kolm kuud minu kui isikuga seotud teekond oleks veel arusaadav. Ülejäänu võiks olla isikuga sidumata statistiline näitaja.

tartlane
07.01.2013 07:49
Ka Tartus on ainult tartlastel tasuta bussisõit. Seda üle 65-aastastele. Kas ka ebaõiglane?

nii ja naa
07.01.2013 11:44
See, et piletita sõita saavad vaid tallinlased ja mitte teised kodanikud, on ebaõiglane. Olgu, selliseks eristamiseks on mitu juriidilist, bürokraatlikku ja eelkõige rahalist ettekäänet, aga kui mõelda laiemalt väikse Eesti peale, siis regionaalpoliitiliselt on see lihtsalt vale.

Õiglase ja võrdse kohtlemise puhul peaks ka maainimene saama sõita trammiga ja trolliga. Elektrirongist, teatritest jne ei tasu rääkidagi.

Juhan
07.01.2013 10:30
Olen siiralt õnnelik selle üle, et ei pea ostma pileteid ja saan sõita ühistranspordiga tasuta. Mul ükskõik, kuidas seda korraldati. Samuti on mul ükskõik, kui see on kellegi poliitiline mäng. Samuti näeme, et poliitikud klaarivad erakonna asju avalikus meedias. Pole midagi imestada, meie riigis kritiseeritakse kõike ja kõiki, halba või head.

Twitter

Andres Tropp ‏@andrestropp
Lõpuks ometi. Homme on elektri hind Soomes 8% kallim kui Eestis. NPS-i süsteemi hind veel kallim.

Priit Luts ‏@priitluts
"Seadusloome läks kuuks ajaks rahva kätte" (PM) Olen vist riigipöörde maha maganud...

Tõe Komissar ‏@toekomissar
Riigikogu Rahvakogu kummitempliks?

Lauri Tabur ‏@lauritabur
Kodanikuühiskond on teatud ringkondadele nagu äratuskell, mida vihatakse kahel juhul - kui ta heliseb ja kui jätab helisemata ...

Veiko Tubin ‏@veiko
Aasta esimesel tööpäeval on tunne nagu oleks tagasi lasteaias. Tahaks koju teki alla. #argihall

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Väikeste laste vanemad viivad nad hommikul kooli, suurte laste vanemad käivad samal ajal kooli kõrvaltänavas lapsi peolt ära toomas.