Juhani Putkinen
03.05.2012 17:50
Ants: "Peab ise enda eest väljas olema, siis ei juhtu midagi. See on ka suur heidutusmoment, kui võimalik ründaja teab, et see rahvas hakkab niikuinii vastu."

Õige!

A.I.
03.05.2012 17:31
Mis muud, kui Venemaa President tahab oma rahvale näidata, et Venemaa on võimeline Maailma kõige ohtlikumast agressorist - Eestist - jagu saama . Pisike, võidukas sõda annab vene rahvale uut meelekindlust ja julgust suurema vastalisega jõudu proovida.
Imperialist jääb imperialistiks ja geopoliitiline viga on juba 20 aastat parandamata.

ÖÖ to ,,to metsaline''
03.05.2012 17:57
Mis sa rumaluke arvad, et sõjas on nii võimalik, et ainult seisad oma koha pealt ja niiviisi võidadki või? Üks asi on sissisõda. Konventsionaalne sõda vajab ka konventsionaalseid vahendeid. Parim kaitse on rünnak. Ja see loogika, et vaenlasel on rohkem tanke ei päde. Neil on ka 138 korda rohkem inimesi. Sellise loogika lausel peaks kohe kõik püssid põõsasse viskama. Vallutamise rusikareegel on alati olnud, et vaenlase jõud peab olema vähemalt kolm ühele (3:1). Oleks meil 50 000 hästi relvastatud ja hea koolitusega matsi ja kas või 50 tanki, koos korraliku õhu- ning tankitõrjesüsteemidega, siis see oleks juba päris korralik pingutus ka rahalises plaanis vaenlasel, moraali langusest rääkimata, kui ei õnnestugi lihtsalt jalutades edasi liikuda nagu Georgias, kus lihtsalt deserteeruti.

Niisamuti on selliste jõudude koondamine piiri lähedusse ka varakult nähtav meile ja NATOle. Eesti vajab kõiki relvaliike, mis on ründetegevuseks vajalik. Jõudumööda vastavalt võimetele tuleb neid ka hankida. See ei saaks olema eriti pikk sõda, kui plaaniks on kuskil kaevikus istuda ja vaenlast oodata. Vaenlane tuleb ise üles otsida ja hävitada.

Ja kõik väiksuse jutud võiks juba ära unustada. Väiksus eksisteerib ainult peas. Peab olema realistlik optimist. Tuleb näha asju nii nagu nad on ja võtta sellest parim ning oma asja edasi ajada ilma liigse virisemiseta. Venemaa (olgem ausad, meie ainus vaenlane) nn. suuruse rõhutamine on ka absurdne. Nad ei saada kogu oma a la miljonilist deržaava väge Eesti peale ja ei koonda kogu riigi ressursse meie maalapi vallutamiseks. Ja hoolimata jõudude suurustest, ainus küsimus, mis meie peades peaks keerlema on see, kuidas võimalikult väikse pingutusega võimalikult palju kahju põhjustada vaenlasele. 

Fy to to metsaline

03.05.2012 18:02
"Vallutamise rusikareegel on alati olnud, et vaenlase jõud peab olema vähemalt kolm ühele (3:1). Oleks meil 50 000 hästi relvastatud ja hea koolitusega matsi ja kas või 50 tanki..."
****************
Venelased tuleksid siis 150 tankiga ja rohkem nad ei tohiks kasutada?

Fy to me ei ole
03.05.2012 18:00
„Õlalt lastava kerge granaadiheitjaga jalaväelase šansid tanki vastu on väga nigelad.“
******************* ****
Räägi seda afgaani vabadusvõitlejatele, kes juba 10 aastat edukalt Ameerika tankide vastu võitlevad ja neil pole endil mitte ühtegi tanki!

me ei ole enda eest väljas

03.05.2012 18:23
Kes käsib meil põhilise tankitõrjerelvana kasutada 1948 kasutusele võetud Rootsi Carl Gustavit?

Tegelik elu. Meil ei ole muid massilisi tt-relvi.

Tänapäeval on olemas tankitõrjeraketid, mida suudab mees seljas kanda ja mille laskekaugus ulatub 2 kilomeetrini. Peale lasku suundub rakett ise tanki pihta ja laskja võib vehkat teha. Näiteks USA Javelin või juutide Spike.

Spikest on erinevaid versioone, mitte kõiki nendest ei kanna mees seljas. Javelin on mõttetu asi: sama kallis kui temast raskem süsteem TOW, kuid palju väiksemate võimetega.

Ka on rootslastel olemas väga head rühma juhitavad tankitõrjeraketid NLAW laskekaugusega 600 meetrit, ühekordse kasutusega, saadad raketi teele ja enne kui vastane reageerib, oled kadunud.

Kes sind tanki lähedale lubab? Kes sul tankide või lahingumasinate eest (jalgsi?) ära kaduda lubab? Korralikul tt-relval on suurem laskekaugus. Muu hulgas selleks, et saaks mitme relva tuld koondada.

Twitter

Küllike Rooväli ‏ @kyllikeroovali
Kirjutavad, et Jõelähtme golfikeskus laieneb 9 raja võrra, Kas selle direktor ei tahaks maanteeametit juhtima hakata?

Olav Osolin ‏ @osokas
Kas Eestisse tulnud üle 500 000 € Viking Lotto jackpot on import? Välismaalastelt kogutud raha tuuakse ju Eestisse.

Allar Tankler ‏ @tankler
Äripäeva võiks rubriigi 'Kaanel' asemel teha ka 'Kaamel'

Liisa Past ‏ @LiisaPast
"I'll always be there to catch you when you fall," - the floor.

robert kõrvits ‏ @robertkorvits
Samamoodi nagu saadetakse mehi sõjalistele kordusõppustele, peaks saatma inimesi eesti keele kordusõppustele. Mina tahaks minna.

Taavi Rõivas ‏ @TaaviRoivas
Kohtumisel EL kalandusvolinikuga oli muuhulgas teemaks räimede ja turskade omavahelised suhted. Läänemeri tasakaalu!

Urmas ‏ @ojaurm
Viimastel päevadel leitud lõhkekehade arvukusest võib arvata, et me ei ela mitte Maarjamaal, vaid kuskil Helmandi provintsis.