arst
13.09.2012 04:05
1.20 a tagasi jäeti erastamata meditsiini- ja haridussüsteem, iseenesest oli see hea otsus, senini on ikka enamus lapsi koolitatud ja suur osa inimesi ravitud.
2. Eesti haigekassasüsteem on oma olemuselt väga hea ja kuluefektiivne. Olen veendunud, et olemasoleva rahahulgaga oluliselt paremat arstiabi pakkuda ei saa. Kiirabi on sõitnud iga päev ja oma lambipirniga pole ükski arst tõõle läinud ega patsient oma vatinutsakuga operatsioonile nagu see on juhtunud naaberriikides. Kui veab, siis on ravi väga hea, kiire, kvaliteetne.
3. Nii kaua, kuni riigi tähtsatele (ja mitte ainult) kehtib telefoniõigus, s.t. et võrdsemad saavad end järjekorras ettepoole helistada, nii kaua ei muutu Eesti meditsiinis suurt midagi.
4. Olen kõigega iseenesest nõus, mida artiklis kirjutatakse.
5. Ettepanekud? Raske öelda, süsteemi on vaja raha juurde ja seda tuleks suunata ka kvaliteedikontrolli, väga asjakohane on ka Siim Kallase märkus, et meie meditsiinisüsteemis on kõige tähtsamal kohal kallis aparaat. Ma ei arva, et lahenduseks oleks erakindlustus, see vaid täidaks kindlustajate kukrut.

Keegi on eluvõõras
13.09.2012 08:58
Mees on seal Belgias küll eluvõõraks jäänud. Meie arstid ei oota, käsi pikalt väljas, patsienti vaid lähevad tööd otsima Soome-Rootsi. Miks need Belgia arstid seal patsiente ootavad, ajagu jalad kõhu alt välja!

Leo Kall
13.09.2012 11:25
Kallas eksib. Tervishoiusüsteemis ei ole konkurents patsiendi pärast efektiivne. Seda on Rootsis ja mujalgi katsetatud ja tulemus on selge: patsient ei ole sageli olukorras kus ta saaks seda konkurentsi kuidagiviisi reaalselt rakendada - ta on haige ja ei saa/suuda/soovi korraldada efektiivset hanget erinevate pakkujate vahel vaid vajab abi ja hoolt.

to Jõulutunnel?
13.09.2012 11:36
oh jah sotsiaalseid probleeme lahendab vabariigis jõulutunnel mitte parlament

Sars
13.09.2012 11:42
Kuigi on pimedalegi näha põhjust, miks Kallas selle arvamuse üllitas - ähvardav meditsiini-töötajate streik ajal, mil oravad on võimul ja parteisõdur sotsiaalminister - siis üldiselt jagan Siimu arvamust meie raviasutustes toimuvast. Eriti valusalt torkab selline käitumine, millele artiklis viidati, silma, kui lapsega arsti juurde satud. Ei hakka isegi neid valusaid momente siin kirjeldama, neid on liiga palju!
Samas on ju härra ka mõned valusad kohad (huvide konfliktis ametnikud, ülemakstud juhtkonnad, vigane süsteem jne.) esile toonud. Tekib küsimus, miks siis pole midagi ette võetud, kui EV "hallil kardinalil" selline info omast käest võtta on? Huvide konflikt? Jokk?

Tavainimene
13.09.2012 12:29
Tegelikult konkureerivad kõik teised riigid meie arstide ja õdede peale ...

eesti arst välismaal
13.09.2012 12:49
arvasin juba 10 aastat tagasi ja arvan siiani , et süsteemi viga on haigekassa monopoolsuses. Andke ravikindlustus vabaks. Riikliku ravikindlustuse kõrval peab olema ka muid võimalusi , ainult siis hakkab see lonkav meditsiiniturg toimima.

:)
13.09.2012 16:06
Teen abiõena õe tööd. Netotunnitasu on ca 1,90. Naeratan patsientidele ja suhtun hoolivalt. Aga ei jaksaks, kui ei teaks, et paari aasta pärast on kool lõpetatud ja saab paremas keskkonnas töötada. Seega, pikalt nii vastu ei pea. Ei inimesed ega riik tervikuna.

Twitter

toomas hendrik ilves ‏@IlvesToomas
Funny how people with zero followers are suddenly writing me dubious comments/responses.

Rain Kooli ‏@rainkooli
Euroopa Liit on täna hetkel veel raskelt hoomataval teelahkmel. Siit algab kas palju tihedam lõimumine või lagunemine. Ajalugu näitab, kumb.

andreaskaju ‏@andreaskaju
loodan, et Kallase pühendumine tervishoiu liberaliseerimisele pole juhuslik, et on koordineeritud ja Rossile antakse vabad käed

Erki Must ‏@erkimust
Kallase lugu on õige patsiendi valiku teemal. A haiglate piiramine masinate ostmisel läheb plaanikomitee teed. Kui konkurents, siis vabadus.

Priit Luts ‏@priitluts
Ansip: Krugmani säuts meeldis mulle rohkem #ilveseöisedpostitused

Urmas ‏@ojaurm
Ainus kärbe millega sõjaminister Reinsalu nõustub on see, et kaitseministeeriumi asemel kirjutatakse edaspidi KM.

andreaskaju ‏@andreaskaju
see ei üllata kedagi, aga panustan ka liiklusulgu: lend Riiast Tallinna on sama kestev, kui autoga 5km lennujaamast koju sõita