ex-riigiametnik
30.07.2012 10:11
„…päriselt lõi jalad alt aga nõue, et see on ainult isiklikuks kasutamiseks. Kuulge, näiteks "Sõrmuste isandat" lugesid meie peres mina, mu kolm last ja vanaisa ja seejärel mu laste pruudid - no kas ma oleks pidanud siis ainuüksi juba oma pere jaoks viis eksemplari ostma? Mis SEE veel maksma läheks? Ja elektroonilised vahendid kustuvad ja kaovad hiljemalt kümmekonna aastaga, siis ostan uue eksemplari või?”

peeter
30.07.2012 09:06
„.. mõne raamatu võiks ju prooviks tõesti ilma vahendajateta müüki lasta. See ongi minu arust üks e-raamatute peamisi boonuseid- pole vaja tegelikult kirjastajaid, levitajaid ega muid toredaid onusid.”

bill
30.07.2012 09:31

„e-raamat pole kuidagi võrreldav paberraamatuga. Raamat on lisaks lugemisrõõmule ka mingi jäävväärtus, e-raamat on ainult puhas lugemisrõõm. Seega on e-raamat ainult lugemisteenus nagu raamatukogu. Sa lähed ja laenutad sümboolse raha eest mingi raamatu, loed läbi ja see hajub nagu udu mingi aja möödudes. Tahad uuesti lugeda, milles küsimus? Maksad natuke, laed alla ja loed uuesti. Lihtne ja loogiline. Aga ometi püütakse meile e-raamatut täpselt samadel tingimustel maha müüa kui tavalist paberraamatut.
Meil on kogu aeg häda et viimsel ajal loetakse liig vähe-miks mitte teha massiivseid reklaamikampaaniaid ja paisata ringlusesse täpselt nii palju e-raamatuid kui hetkel nõutakse. Kasvõi miljon, kui kampaania edukas on.
Aga meil? Raamatukogus on üks e-raamat ja selle lugemiseks pead mitu kuud järjekorras olema.
Tänan väga, raamatu aktuaalsus kaob selleks ajaks täielikult ja ma olen ammu unustanud et selline raamat kunagi ilmunud on.”

juku
30.07.2012 10:08

„Olen suur e-raamatute ja lugerite fänn. Just tänu kasutamata potensiaali pärast: loodussäästlik, ruumisäästlik, rahasäästlik, rohkem raga autorile ja vähem butafooria peale. See kõik ei ole veel hästi realiseerunud kuid tehnoloogiliene valmisolek on olemas - tehnoloogia peale ei ole mõtet pahased olla.

Harglaga olen igati nõus, kuid ka tema raamatuid ostan just digitaalsetena.”

ei ole
30.07.2012 10:13

„…Hiiglasuurte inglisekeelsete tiraažide puhul on e-raamat ja paberraamat umbes sama hinnaga sellepärast, et sellisel puhul on trükikulud suisa olematud (enamus raamatutest trükitakse Kagu-Aasias), Eestis, kus tiraažid imetillukesed, moodustavad trükikulud raamatu omahinnast päris suure protsendi ja selle kulutuse puudumine peaks küll e-raamatu hinnas kajastuma.”

Twitter

Olav Osolin ‏@osokas
Käimas on esimene OM, kus kõikidel aladel osaleb mõlemast soost sportlasi. "Võrdsuse" tõi naiste poksi lisamine Londoni programmi.

Kaupo Meiel ‏@kaupomeiel
ANNA TEADA, kas oled kirikus peksa saanud?

Olav Osolin ‏@osokas
On vast see tore nali: Adidas on olümpiamängude ametlik sponsor, aga igal olümpiamedalil on Nike.

Kaur Kender ‏@doctorkender
avaldage parteide toetus% kõrval alati meedia usaldamise%. mul on tunne, et meedia arvab, et tegu on nullsumma mänguga

Urmas ‏@ojaurm
Poksija Vitali Klitško kandideerib raadasse! Kui sealtkandist jälle pilt tuleb saadikute löömast, siis sel hoopis põnevamad mõõtmed!

Ahto Lobjakas ‏@lobjakas
Eesti valija on kaine: panustab nii valitsusele kui opositsioonile (RE toetus tõusis pooleteise a kõrgeimale tasemele)

Robert Kõrvits ‏@robertkorvits
Siiani tegutseb Rahvusvaheline Köieveo Föderatsioon, kuhu kuulub ka Eesti. Aga Soome näiteks ei kuulu. Miks? Mis neil viga on?

Kaupo Meiel ‏@kaupomeiel
Pöialpoiste ilmateade: kohati sajab hei-hoovihma.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Tipptund Merivälja teel. Midagi on nagu valesti. Kas bussirada või betoontuvi ei saaks kuhugi? Liiga normaalne on.