Eino Tore
19.07.2012 08:22
Oletame, et hakkan kasutama auto asemel bussi. Oletame, et seda teeb veel nii umbes 40% praegustest autokasutajatest. Kas busse on ikka niipalju, et seda rahvahulka teenindada? Või hakkab hala pihta, et meil pole busside ostuks raha ja käige rohkem jala...

Autujuht
19.07.2012 07:24
Keegi võiks uurida miks autojuhid kesklinna või sellest läbi tahavad sõita. Ju neil on selleks vajadus, muidu ei sõidaks.
Tallinn on üks pikaks venitatud linnake ja ümbersõidud sellest puuduvad või on pidevalt remondis.
Antud juhul on need uued BUS-rajad ja mitmed muud muudatused äärmiselt mõtlematult tehtud. Busse juurde ju ei tule, graafikud ei tihene, sõiduplaanid ja marsruudid ei vasta inimeste vajadustele liikuda punktist A punkti B.

kellehele
Ärge hädaldage, Tallinn ei olegi Mõisaküla, kus võib sõita nagu juhtub ja Jumal juhatab. Või teate mõnda pealinna Euroopas, kus puuduvad ummikud??? Ikka nii, et on ühed, kes tegutsevad ehk püüavad leida võimalikke optimaalseid lahendusi ja teised, kõrvalseisjad, kes kilkavad ja materdavad.

Vw
19.07.2012 07:34

Tead sa mõnda teist pealinna, kus on ainult 400 000 elanikku? Euroopa mõistes on tegu külaga ja võiks ilma ummikuteta hakkama saada, seda enam, et mujal võideldakse nende vastu, meil tekitatakse neid kunstlikult.

Juku 666
19.07.2012 08:11
Täiesti kunstlikult tekitatakse praegu kaost ning rabistatakse liiklusega, nagu oleks meil hiigelsuur rahvastiku juurdekasv ning hirmus majandusbuum koos tuhandete uute autodega - tegelikult see nii ju ei ole. Linna rahvaarv on ikka üsna stabiilne või pigem väheneb, ning tegelikult ei juhtuks mitte midagi, kui see sudimine lihtsalt lõpetataks - vaid teed ise tuleks korralikult ära lappida. Viimasel nädalal olen avastanud mitu kohta, kus üks sõidurida kaob sisuliselt korraks ära, kuna keset teed on mingi väga suur auk ja liiklusmärk selle ees - Pärnu maanteel Tondil, Paldiski maanteel Hipodroomis, Ristiku tänaval jne. Kõik need ebatasasustest, aukudest ning puuduvast märgistusest tingitud äkkpidurdused, ootamatud sunnitud reavahetused jne. mõjuvad liiklusele summaarselt väga palju.

Twitter

Imre Kaas ‏@imrekaas
Miks sulgeti vanalinna teed just betoonist tuvidega? Linnapea betoonist büst mõjuks kindlasti imposantsemalt. Eriti kui neid on sadu.

Andres Tropp ‏@andrestropp
Nokia Lumia telefonide saksakeelsetes kaartides on Eesti pealinnaks Reval. Androidi kaartites Tallinn. Hariduse tase Soomes polegi nii kõrge

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Betoonist tuvidel on potentsiaali olla vale probleemilahenduse sümboliks ja uueks internetimeemiks.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Mida teha, et kõik lapsed ei trügiks eliitkoolidesse? Pane betoontuvid koolimaja ette.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Kuidas vähendada korruptsioonisüüdistusi? Pane betoontuvid Kapo välisukse ette.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Kuidas parandada teekatete kvaliteeti? Pane #betoontuvid garaažiuste ette.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Kuidas kaitsta inimesi piraat- ja röövtaksode eest? Pane #betoontuvid taksopeatustesse.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Kuidas tõsta e-valimiste turvalisust? Pane #betoontuvid valimisjaoskonna ette.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Naisteka nipinurk: Mida teha, kui mees tahab telekast jalgpalli vaadata? Pane pult #betoontuvi alla.

Merlis Nõgene ‏@merlisnogene
Tehnikamaailma kodueri soovitab: Mida teha, kui kartuses on auk ja vihma hakkab sadama? Pane #betoontuvi ette.

Kristjan Lepik ‏@kristjanlepik
Tere, kas keegi oskab soovitada kohta, kust saaks kahe ja nelja meetri kõrguseid betoonist tuvisid tellida? #on_paar_kohta_kuhu_paigutada

Arto Aas ‏@ArtoAas
Kirjutada elulooraamat näitlejast läbi tema osalemiste lavastustes on sama igav, kui teha raamat poliitikust läbi menetletud seaduseelnõude.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Ei mäleta, et Savisaar oleks kunagi midagi enda kohta ilma põhjuseta kirjutanud.

Genka ‏@PaksBasilio
Näen juba vaikselt, kuidas see twitteri logolinnuke vaikselt betoonist tuviks muutub

Ardi Jürgens ‏@ardijyrgens
Ajal, mil Eesti riik murrab piike, kuidas de jure ühtset logo rakendada, kehtestab Tallinn päevaga de facto uue rahvuslinnu #betoontuvi

Urmas ‏@ojaurm
Tänu Kiisi ja Lengi kirjutistele saab ka noorem sugu teada, et nõukogude ajal valitses tegelikult Browni liikumises täielik kord.

Olav Osolin ‏@osokas
Evelin Ilves sai olümpiatule kandmisega kenasti hakkama, aga olgem ausad - tõrvikuga lippav Galojan olnuks veelgi naljakam.

Rein Raud ‏@reinraud
She had found PEACE, he was told, but nobody bothered to explain to him what the acronym stood for.

Urmas ‏@ojaurm
Ghani Nigeeriast saatis mulle kirja abi saamiseks 6,5 milj USD väljatoomisel riigist - neeger tahab koguda raha valgeteks päevadeks.

Urmas ‏@ojaurm
Ainult USA kohtusüsteemis on võimalik mõista kohtualusele 5 eluaegset vanglakaristust, kusjuures 2 neist on juba eeluurimise ajal kantud.

Arto Aas ‏@ArtoAas
Ligi 20% USA presidentidest on omavahel sugulased. Samad perekonnad, koolid, korporatsioonid. Vot selline demokraatia ja vaba konkurents.

Liisa Past ‏@LiisaPast
Elu Tallinnas - igal päeval avastad uusi ühistranspordiradu.

ahto lobjakas ‏@lobjakas
Bloomberg attempts the debate: Krugmenistan vs. Estonia. Ilves: “This is why I relish being good in English.” http://buswk.co/OrMKhR via @BW

Kurt Walter ‏@KurtValter
Justkui ornitoloogide klubi- Aas tegeleb tuvidega, Sults kajakate ning Edgar kotkaga.