nii ja naa
10.09.2012 14:32
Osaliselt kirjutajaga samal arvamusel ja osaliselt mitte. Olen 25 aastat Soomes elanud. Võin öelda, et elan paremini kui paljud soomlased. Olen koos abikaasaga oma kätega suure eramu ehitanud. Meil on lapsed. Käime tööl. Töökohad on korralikud. Mehel on oma firma, mina olen mujal tööl. Suviti võime endale lubada kaugemaid reise. Talvel tuleb kõvasti tööd teha.

Paistab, et Soome ongi resideerunud kahest äärmusest eestlased – ühed, kes ehitavad oma elu nullist üles ja on usinad ning teine äärmus, kes joob laaberdab, varastab ja ongi selleks Soome tulnud, et saaks jalad seinal oleleda ja mitte midagi teha. Nälga ei jää, ära ei külmu aga no mis elu see selline on... mingi vegeteerimine teiste kulul.

Selleks, et mujal läbi lüüa, tuleb ennast tõestada, tuleb ennast austada ja tuleb ennast koolitada ja tuleb olla hakkaja.

Ma ei ütle, et ma iial Eestisse tagasi ei läheks, aga ma ütlen, et Eestis puudub täielikult turvatunne tulevikku silmas pidades, näiteks siis, kui saad vanaks ja jääd üksi. Tean, millest räägin, toetan igakuiselt oma pensionärist ema. Kui ei toetaks, siis ta kas ei sööks või tal poleks kusagil elada. Noh, aga mida need teevad, keda keegi ei toeta? Riiki ju ei huvita. Sellist vanadust ma endale ei taha.

Teisalt, Soomes on küll kõvad maksud, aga näiteks kui lähed nö riikliku arsti juurde, siis pead visiiditasu maksma vähemalt korra kalendriaasta jooksul. Kui vaja operatsioonile, siis järjekorrad on megad.

Tänavaaugud ehk lapitakse jah suhteliselt kiirelt ära, aga ka siin on asju, mis pole nii väga hästi. Sotsiaalsüsteem töötab ehk paremini, aga hordide viisi töötuid, narkomane, joodikuid ja sisserännanud tööpõlgureist eestlasigi koormab seda täiega. Jutud käivad, et hakatakse kärpima ka neid asju. Kõik hea saab kord lihtsalt otsa.

nii ongi
10.09.2012 14:12
Täpselt sama juttu kuulen ka oma suguvõsast. Kogu ühiskonnakorraldus olevat sootuks teine ja seda mitte halvas valguses, vaid ikka paremas valguses, inimkesksemas. Kõrgeid makse ei meeldi kellelegi maksta, aga kui inimene tunnetab kogu naha, saba ja sarvedega igal sammul seda, mida ta maksude eest vastu saab, siis pole probleemi kellelgi.

Twitter

Olav Osolin ‏@osokas
RK majanduskomisjoni uus juht Kaja Kallas on nii oma ema moodi, et kui talle vuntsid ette panna, siis oleks ta ikka ema nägu.

Olav Osolin ‏@osokas
Pro Kapital tühistas IPO, kuna ostjaid polnud. Ütle veel, et eestlane ei õpi: kord sai Preatonilt börsil õpetust, näe enam ei taha.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Pakkusin täna Jürgen Ligile, et ta võiks endale Twitteri konto teha. Vist ei võtnud vedu.

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Riigikogu uus metallidetektoriga sissepääsusüsteem elimineerib püksirihmad. Lõdva püksikummiga seltskonda see muidugi ei huvita.

Imre Kaas ‏@imrekaas
Kentsakas, et mõni Eesti õlletootja pole veel alustanud kampaaniat "Minu lugu Humalaga." Kahjuks on humal.ee juba võetud. #jumal.ee

Taavi Rõivas ‏@TaaviRoivas
Kogu iseseisvusaja lõikes on olnud vaid kolm aastat (2006-2008), mil Eestis oli rohkem töökohti kui praegu. Tööpuudus jätkuvas vähenemises.

Genka ‏@PaksBasilio
Ma pole tänast Õhtulehte vaadanud, aga vean kihla, et esilehel on mingi tragöödia, draama või õudus nädalvahetusest..

Urmas ‏@ojaurm
Kui kunstinäituselt pihta pandud purk ekskremendiga üles leitakse, siis ekspertiis ehtsuse kontrolliks tehakse polikliinikus? #kunstirööv

toomas hendrik ilves ‏@IlvesToomas
Estonian for dummies. 14 cases just postpositions (vs prepositions). Irregular? How about "Go" and "Went"? Cool, tho: http://purde.net/2012/09/estonian-language-for-dummies/