rd, pehmelt erialalt
15.01.2013 03:48
Pehmete erialade õppimine tänapäeva õhtumaal on puhtalt oma lõbu. Kui sa just ei ole kõige teravam pliiats karbis ning seda ise ükskord ülikoolis õpetama ei hakka, siis ei ole pehme eriala õppimine mitte investeering, vaid tarbimine.

tööandja
15.01.2013 02:29
Äkki teeks endale kõigepealt selgeks, mis ametit siis soovitakse. Filosoofiaharidusega inimene võib vabalt olla sobiv projektijuht, kliendihaldur, ajakirjanik või kes iganes, kui oskust ja tahtmist. Oodata, et keegi tasuvat erialast filosoofi ametikohta pakuks, on ka nagu liiast.

ragno
15.01.2013 12:28
See on üks tänapäeva haridussüsteemi ja sageli ka koduse kasvatuse põhihädasid, et jäetakse mulje nagu oleks maailm lahti ja kõik võimalused ootamas, ilma et peaks ise lillegi liigutama.

Mis haridusse puutub, siis arukas ja ettevõtlik inimene saab hakkama alati, ükskõik mida ta ka õppinud ei ole. Eesti ettevõtjad kipuvad tahtma valmistoodangut ja ei võta tööle inimesi, kes ei vasta hulgale nõudmistele (sh erialane haridus ja töökogemus). See pärsib ettevõtlikkust ja ettevõtete arengut.

Praegune kriis võib olla üsna kasulik nii töövõtjale kui tööandjale - esimesed tulevad taevast maa peale ja teised ehk mingil hetkel (kvalifitseeritud valmistööjõu puudusel) hakkavad ka oma töötajate koolitamisse ja väljaõppesse panustama.

qwerty
15.01.2013 14:38
Otsin samamoodi "pehme" kõrgharidusega juba kaheksandat kuud tulutult tööd. Täna sain jälle äraütleva vastuse (projektijuht), kuna olen liiga väheste kogemustega ja tööandja ei soovi sellist riski võtta. Samas pääsesin läbi tiheda sõela vestlusele. Kui oli valida kogemuste ja väheste kogemuste vahel, siis langes liisk esimesele.

Twitter

Tõe Komissar ‏@toekomissar
Ma tavaliselt ei räägi sotsiaalteaduskonna lõpetanutega, aga kui räägin, siis küsin suured friikad ja cola. (Delfi)

Neeme Korv ‏@neemekorv
Ma saan aru, et nüüd tuleb igast Savisaare raamatu leheküljest uudis toota.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Lehitsesin ka aktuaalset teost. Sisu ja hinna suhe oli seekord paigast ära, jääb ostmata.

Urmas ‏@ojaurm
Rahvakogus pakuti erakondadele kohustuslikuks ühine raamatupidamisteenus - naljakas, kui erakonnad hakkaksid siin viitama ärisaladusele.