Keilakas
27.07.2012 09:35
Ja meie, tudengid , maksame samuti rohkem pileti eest, kui Tallinna tudengid. Huvitav, miks selline ebavõrdsus, meie ei saa ju valida, kõik lähimad ülikoolid asuvad Tallinnas.

külanaine
27.07.2012 09:36
Käin Tallinnasse tööle 47 km kauguselt. Töö on suhteliselt kitsa valdkonna spetsialisti töö. Kandideerisin töökohale Tallinnas. Tallinlaste seas ei olnud mulle võrdset konkurenti, mina võitsin konkursi. Töötasu on kõrge. Mida te nüüd õiendate, et me tallinlaste eest töökohti ära võtame.

Veidi hiljem firma laienes ja kuulutati välja taas konkurss, 2 uut inimest samale tööle, mida mina teen. Tuli 249 arvestatavat CVd. Palgatingimused olid juba töökuulutuses avalikud - ütleme, et teenistus ca 2000 bruto minimaalselt, aga ka mitte 7000. Konkursi tulemuste tõttu asus meile tööle kaks uut inimest. Üks kolib Tartumaalt, üks hakkab sõitma Haapsalust. No ei olnud tallinlaste seas sobivaid.

Kui keegi Kapa-Kohilast oskab seda, mida teist keegi paraku ei oska ning see töö on ka kenasti tasustatud, kuid asub Tallinnas, siis mokk maha, pardon my french.

Ühe saare pealt
27.07.2012 08:37
Mõni aeg tagasi olid mandriinimesed nii pahased, kui saareelanikele taheti praamile sõiduks soodustusi teha. Ebavõrdsus toob alati "paksu verd". Vist ei saagi selliseid otsuseid teha, et kõik rahul oleksid.

Triinu
27.07.2012 08:37
Aga mina imetlen maainimesi, eriti neid, kel on jõudu, just seda vaimset jõudu, hoolimata sellisest karjuvast ülekohtust nagu erinev hind kohalikule ja mujalt tulijale, et käia linnas tööl. Mina olen linnakas, kes võitleb ka oma koha eest siin maailmas, kuid ma ei tunne, et lähivaldadest tulijad linlaste töökohti rööviksid. Imetlen neid, kes julgevad ka kaugemalt omale leiba lauale otsida, pigem põlgan neid, kes seda ei tee - õpitud abitus.

ei midagi keerulist
27.07.2012 08:27
Antud probleemil on väga lihtne lahendus - tulumaksu tasumine vastavalt töökohale - ja ongi Malle ja mallede mured murtud. Töötad Tallinnas - maksad makse ja saad teenuseid.

Twitter

Liisa Past ‏@LiisaPast
Lisaks BUSi ridadele tahaksin ma oma linna (ühis)transpordiplaneerijatelt või jõuluvanalt veel: 1. rattateid, mis viivad kuskilt kuhugi;

Liisa Past ‏@LiisaPast
2. bussiootepaviljone, millel on ettenähtud arv seinu; 3. linna läbivaid sildadel ja tunnelites kiirteid;

Liisa Past ‏@LiisaPast
4. kõnnitee peale- ja mahasõite, millest saab üle ka lapsekäru/jalgratta/rulluiskudega; 5. ühistransporti, mis sõidab graafiku järgi;

Liisa Past ‏@LiisaPast
6. ühistranspordigraafikut, kus mõnes liinis ei ole tundidepikkuseid auke; 7. rattateid, mis actually viivad kuskilt kuhugi;

Liisa Past ‏@LiisaPast
8. trammijuhte, kes sõitjatele ettenähtult pileteid müüvad; 9. taksosid, mida on võimalik tellida ka Piritale/Nõmmele/Mustamäele/...

Liisa Past ‏@LiisaPast
... mujale kui neljale ruutkilomeetrile linnavalitsuse ümber 10. park and ride parklat, kuhu saab parkida ja sõita.

Janek Luts ‏@JanekLuts
Baby Horse. Nuke. Thorpedo. Flying Squirrel. Some of the best Olympic nicknames | http://ti.me/MaAqF2

Genka ‏@PaksBasilio
Mustanahaline räppar Gunplay tätoveeris kaelale svastika. Mõtlesin, et iidse sümboli jutt tuleb. Ei! Ütles, et on feikräpparite jaoks Hitler.

Elvis Kõll ‏@Eemeez
Kuuldavasti pidavat enne valimisi BUS radadest RUS rajad joonitavat ...

Genka ‏@PaksBasilio
Veits selline tunne, et Mart ei taha neid laule laulda, aga Jaak jõuga ja ähvardustega käsib. Vennad Johansonitest jutt.

andreaskaju ‏@andreaskaju
historical average Olympic Games cost overrun: 178%. That's more than dams. (Economist podcast)

Margo ‏@Margoko
The Estonians see themselves as the most likely member of the NATO to face a crisis requiring a military response. http://www.stratfor.com/geopolitical-diary/estonia-speaks?utm_source=twitter&utm_medium=official&utm_campaign=link”

Raimo Poom ‏@RaimoPoom
Euroopa poliitikud ütlevad kuidas asjad on. Kriisihuumor;) Süddeutsche Zeitung @SZ via @Presseurop http://dlvr.it/1vwMcr