Reedel kl 13 Paide Vallimäe Kagulava esimene teema on "Vihakõne" - see märksõna koondab enda alla ühiskonnas peidetud ängi, mida kõige aktiivsemalt elatake välja internetikommentaariumites.

Seda arutelu juhib Jaak Prints, osalevad Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam, AEFi nõukogu esimees ja IT-visionäär Linnar Viik, Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald ja poliitik Mihhail Lotman. Arutelu korraldavad Avatud Eesti Fond ja Delfi.

Tähelepanu, lugejad! Ootame alates tänasest kuni reedel toimuva "Vihakõne" debati lõpuni küsimusi ja ettepanekuid, kuidas viha ja ärategemist ühiskonnas, aga eelkõige netikommentaariumis, vähendada. Oleme avatud kõikidele arukatele ettepanekutele ja mõtetele. Palun saatke oma ideed aadressile arvamus@delfi.ee või jätke selle loo kommentaariumisse. Lubame, et iga nutikas idee leiab tähelepanu.

Kui reedel on "Vihakõne" debatt läbi, siis kutsume teid Eesti Päevalehe ja Delfi lava juurde.

Reedel, 16. augustil juhib Delfi/EPL laval diskussioone arvamustoimetaja Priit Simson
14:30 "Kool matsi ei riku", arutlevad Harry Tuul, Mihkel Kunnus, Kaarel Aluoja jt.
16:30 "Miks me mõtleme tervisele liiga hilja", tervisest räägivad Urmo Soonvald, Märt Põlluveer, Vallo Volke jt.
18:30 "Kunst kui kõige võimsam arvamusavaldus", kunsti teevad ja kunstist räägivad Eiki Nestor, Andres Eilart, Tõnis Kahu, Vano Allsalu jt.

Laupäeval, 17. augustil juhib Delfi/EPL laval diskussioone arvamustoimetaja Madis Vaikmaa
11:30 "Säh sulle kooki moosiga!", süüa teevad ja söögist räägivad Dimitri Demjanov, Heidi Vihma jt.
13:30 "Mis meist saab?", noorte olukorrast tööturul räägivad Airi-Alina Allaste, Katrina Helstein, Külli-Riin Tigasson jt.
15:30 "Mis vaevab meie südant?", eestlaste muresid lahkavad Peep Peterson, Mare Teichman jt.
17:30 "Tere, võõras!", sisserände problemaatikat avab koos vestluskaaslastega Kristjan Kaldur.

Samamoodi ootame reedestele ja laupäevastele aruteludele lugejate ettepanekuid, need saatke aadressile arvamusfestival@lehed.ee või arvamus@delfi.ee.

Kohtumiseni Paides!