et Laine Jänese valelik ja tagurlik tegevus Eesti kultuuriministrina jätab minu arvates väga negatiivse mulje meie kultuuritegelastest.

Mulle teevad eriti haiget isiklike suhete klaarimine ning ebakompetentsete direktorite määramine vabariigi juhtivale muusikakollektiivile ERSOle ilma minuga konsulteerimata. See on kuritegelik. Andres Siitan on olnud ERSOle juba palju aastaid hea direktor ja tema üleöö vallandamine on valelik ja kuritegelik samm nii minu, saja muusiku kui ka muusikaüldsuse seisukohalt.

Kultuuriminister Jänes on teinud näo, et meil on hea vahekord. Ma pole temaga juba suvest saadik kohtuda saanud, nii et meil pole mingit vahekorda. Suvest saadik on Andres Siitani ja ERSO elu olnud täielikult halvatud. Põhjuseks leiti rahapuudus. See põhjus otsiti spetsiaalselt, et leida viga Andres Siitani töös.

Rahapuuduses on süüdi kultuuriminister, süü aga aeti Andres Siitani kaela. Üksikasjad on olnud ka ajakirjanduses.

Lugupeetud Peeter Kreitzberg!

Olen orkestri kunstiline juht ja peadirigent olnud praktiliselt kolm kuud, septembrist alates. Selle nördimuse tõttu, mis mind valdab, ei ole mul võimalik jätkata.

Kuna mul pole kellegi poole rohkem pöörduda, palun teil vastu võtta minu lahkumisavaldus. Ma lihtsalt pean, kuigi ei taha, lahkuma ERSO peadirigendi kohalt, kuigi see on olnud minu elu unistus. Paraku on see suudetud ära rikkuda Laine Jänese poolt.

Veel on võimalus taastada vana olukord ja jätkata asja nii, et kultuuriminister oleks õige inimene, kellega oleks võimalik suhelda.

Tänuga,
Neeme Järvi"