Matusteks võib nimetada näiteks Tallinna linnavalitsuse otsust, millega puuetega inimestele antud lubadused maha maeti. Nimelt oli Tallinna linnavalitus lubanud, et kokku hoitakse, kust vaja, aga mitte laste ja puuetega inimeste arvelt. Läks teisiti. 762-miljonilises kärpe-eelarves tabab kolme miljoni kroonine kirves ka puuetega inimesi.

Juba enne võidusamba avamist sai nii meedias kui ka blogimaailmas tähelepanu osaliseks Ivan Orav, kes suure avamistseremoonia enda matusteks tahtis kaaperdada. Blogideski leinati vana seppa, meie aja suurt tegelaskuju.

Vabadussamba avamistseremoonia ise aga jättis kirjutiste põhjal valdavalt positiivse ja uhke mulje. Ka blogides tõsteti esile eestluse tähtsust ja isamaalisust ning blogipidajad kutsusid järgima presidendi esitatud mõtet viia lilli Vabadussõja võidusammastele kogu riigis.

Samas imestati, miks Edgar Savisaar kohal ei olnud ning tõstatati küsimus, kas Vabadussamba avamistseremoonia on vähemtähtis kui viinerikioski avamine. Mõned blogijad jällegi tundsid huvi, miks ettevõtjad masu ajal Vabadussambast kasu ei lõika.

Sellest, et uued sündmused tulekul on, annab aga märku see laulupeotule teekonda jälgiv blogi ja Õllesummerit kajastav blogikirjutis, milles Marje Hansar kirjeldab vaimukalt tasuta piletinurujaid. Oop annab oma blogis vihje, kuidas oleks võimalik tasuta — ja ausalt! — Õllesummerile pääseda.

Ilmselt pole maailmas enam kuigi palju inimesi, kes poleks veel kuulnud popikuninga Michael Jacksoni surmast. Ka blogides kirjutati temast nõrkemiseni — või lihtsalt lingitati tema mälestuseks laule.

Kui aga vaadata isiklikke elu kajastavaid blogisid, siis hetkel meenutavad need üha enam twitterlikke kirjutisi, kus teatatakse tuttavatele või oma lugejaskonnale paari lause või pildiga, et elu on puhkus. Reisitakse, ollakse suvilas, nauditakse Eestimaa suve ning lastakse sõrmedel puhata.