1. Kadrioru ametlik versioon: "See oli president Ilvese vahetu ja siiras reaktsioon Eesti viimaste aastate pingutuste kaitseks."

2. Joviaalne versioon. President oli veetnud ränkraske päeva kohtudes Läti riigimeeste ja rahvaga ning päeva lõpuks ühes Läti üliõpilaskorporatsioonis saavutatud joviaalsem meeleolu kanaliseerus Twitterisse, et anda USA majandusteadlasele emotsionaalne, kuid Eesti riigipea arvates õiglane ja detailides täpne vastulöök.

3. Vihane versioon. President Ilves on aastate jooksul näinud, kuidas rahvas on valitsuse kärpepoliitika tõttu kannatanud, püüdes ise selgitada rahvale valitsuse tegemisi ning valitsusele rahva ootusi. Ja siis tuleb USAst keegi tark, kes meie pingustele joone peale tõmbab... Ja president vihastas nii, et Twitteri-lugejad ei uskunud oma silmi.

4. Tulevikku vaatav versioon. On selge, et kui president Ilvesel ametiaeg Kadriorus otsa saab, on tal vaja uut ja laia haardega ametit. Eestil seda pakkuda pole. Nii on president üha enam huvitatud rahvusvahelisest tähelepanust ja kõlapinnast. Ja mis saab olla parem, kui üleilmne diskussioon maailma ühe tunnustatuma majandusteadlasega. Sealjuures on meie presidendil käes trumbid, mis jätavad Krugmani kohati piinlikku valgusesse.