Me ei tea, mis elu ta elab, mis teda selliseks käitumiseks ajendas. Me ei tea, millist meelelahutust või vaba aja veetmise võimalust pakub Elva linn, või mis tahes teine linn. Me ei tea, kui palju on taolisi pidusid veel toimunud (ettevõtmise mastaapsus ei mängi siinkohal rolli).

Mulle tundub siiski ebaaus, et just see tüdruk saab kogu taaga enda kanda. Ma ei leia, et Birgit ja tema pere ühe eksimuse tõttu terve ülejäänud elu kannatama peaksid. Ma ei kiida tema tegu ka heaks, kuid ei usu, et ta on omavanuste seas ainus, kes on valel ajal ja vales kohas vulgaarselt käitunud.

Meelelahutusportaali Weekend.ee peatoimetajana pidin ma otsustama, kas jätta Birgiti pildid nö üles või ei. Olgu siinkohal mainitud, et pilte avaldades ei osanud me arvestada, et tegu võib olla alaealisega. On ju taolisi pildigaleriisid ennegi portaali jõudnud - olgu siis tegu tudengipäevade märja T-särgi showga või kas või eelmise aasta Verevi ranna avamispeoga, mis tänavu toimunud peole sugugi alla ei jäänud. Vahe oli vaid selles, et mullusele lavale ei jõudnud alaealised.

Üldiselt kehtib meil reegel: kui inimene fotograafile poseerib, siis pildid jäävad üles. Loomulikult on erandeid. Weekendist eemaldasime meelehärmi tekitanud pildid nädalavahetusel. Niigi suure kõmu keskmesse sattunud tüdruk lihtsalt ei ole seda ära teeninud, et vanu patte talle ka aja möödudes interneti vahendusel meenutatakse.

Tüdruk kaotas enda sõnul pooled sõbrad, tema ema vajas juhtunust üle saamiseks psühholoogi abi. Kes siis ikkagi süüdi on? Korraldajad, turvamehed, õhtujuht, tüdruku vanemad või tüdruk ise? Vastupidiselt enamikule internetikommentaaridele loodan, et oma õppetunni said sellest kõik osapooled. Ja loodan siiralt, et 15aastane noor inimene ühe õhtu pärast poolt elu ohverdama ei peaks.

Birgiti kahjuks räägib tema vanus. Seega ei peaks mingit pahameelt väärima eelmise aasta Verevi rannapeo kangelased, kes olid täisealised? Pilte näed SIIT.