Erinevaid arvamusi oli kommentaariumis enam-vähem sama palju kui arvajaid. 

JoppEduardo arvates ei ole riik pronksiööst midagi õppinud. “Arvan, et riik pole pronkisööst midagi õppinud, sest jätkuvalt pääsevad pätid vaid sümboolse karistusega ja pätil on rohkem õiguseid kui tavainimesel, kellel pole õigust isegi enesekaitsele. Riik maksis rahutuste organiseerijatele veel palkagi, nii et… Kui on kellelgi õppida, siis vaid neil kes tahavad pätti tehes raha teenida — organiseerige üks suur laamendamine mingis linnas ja raha tuleb.”

“Mis puutub lõimumisse, siis see on üks väga imelik ja ajuvaba ettevõtmine. Nii palju kui mina aru saan, ei ole ju Eestis rahvustevahelisi konflikte. Ja Eestis saavad hakkama kõik, kes seda vähegi tahavad,” jätkab JoppEduardo. “Ainus, mis on, on just igat masti lõuapoolikud, ässitajad, kes on kinni makstud erinevate välis- ja sisemaiste huvistruktuuride poolt ning kes pidevalt krutivad üles peaaegu olematud vastuolusid erinevate rahvuskogukondade vahel. Levitavad valeinformatsiooni ning lollitavad rahvast. Ja kahjuks leidub neid, kes provokaatoreid tõsiselt võtavad. Niisugused ei kavatsegi Eestis end inimese moodi sisse seada. Niisuguste elu mõte ongi sigatseda ja sellega teenida tuntust ja raha.”

Samal arvamusel on pla. “Riik ei ole võtnud õppust. See, mis toimus, oli ette teada ja ikka ei suudetud ära hoida, vaevalt, et nüüdki. Kedagi ju ei karistatud — need Sirõkid naeravad siiani meie üle. Pronkssõdurit oleks saand ära viia hulga paremini. Kujutage ette, kui oleks ära viidud nii räigelt mõni juudi monument või midagi taolist. Eesti majandus sai kahjuks tugeva hoobi. Kahjuks mõned poliitikud kirjutasid end ajalukku Eesti majandusele mõtlemata.”

Mait arvab, et panustatud on pigem tagajärgede likvideerimisele kui probleemide ennetamisele. “Riik ei ole absoluutselt midagi sellest õppinud. Panustatakse tagajärgede likvideerimisele — maksta kinni tekitatud kahjud, soetada uus veekahur, aastapäeval panna välja rohkem politseinikke jne. Mida on tehtud eestlaste ja mitte-eestlaste vaheliste lõhede vähendamiseks? Ei ole mõtet tegeleda vaid tagajärgede likvideerimisega ja ignoreerida põhjuseid ja probleemi iseennast.”

tavaline mees usub, et kui pronkssõdur oleks pool kuud hiljem ära viidud, ei oleks sellest ka suuremat tüli tekkinud. “See oli valitsusevastane väljaastumine, mitte riigivastane tegutsemine, millest nüüd juba inimesed järjest rohkem aru saavad. See teisaldamine oleks võinud toimuda viisakalt ja rahulikult nii ca pool kuud hiljem. Kahju, et Ansip oma lubadust murdis.”

“Nüüd teame, et Ansipi loobitud lubadusi ei tohiuskuda! Ta ju sajatas märatsejaid, lubades neile karme karistusi.Lõpptulemuseks oli see, et kinnipeetud pättidele maksti valuraha tülitamise eest.
Nõnda ei tohi uskuda selle mehe teisigi lubadusi! Parem, kui me ei usuks ühtegi tema sõna!” kirjutab Nüüd teame.

“Näib, et need, kellel vaja, ikka õppisid saadud nahatäiest D-terminalis. Jõhvist rääkimata. Uut pole igatahes kolm aastat küsima tulnud. Ju siis mõikas,” arvab aga Muig, et õppetund on olnud kasulik.