Valik kommentaare toimetatud kujul:

Kui koolides lubataks kõike seal toimuvat filmida, siis alles näeks tänapäeva õpilase ülbust. Kui ajalehed kirjutavad ühest peksmisest mitme kuu jooksul, siis tuhanded peksud koolides jäävad üldse mainimata. Tuim eestlane ei lähe kõige selle pärast end kohe oksa tõmbama või relvaga mõnitamise eest klassikaaslastele kätte maksma.

Kõige mõistlikum lahendus pättide vastu on koolikeeld. Algul kaheks kuuks, siis pärast trahvi maksmist neljaks kuuks jne. Õppigu ise kodus oma mannetute vanemate käe all või vanglas sunniviisil, mitte aga rikkugu teiste õppimist. Nõukogulikkusega pole korralagedusel mingit pistmist, sest tollal oli koolides kord majas.

Kahju, kui ülbikutest 18-aastastele õigus antakse ja sellistel reegleid eiravatel memmepoegadel ka õigussüsteemi kaudu pead paitatakse.

Meie firma töötajad ei tohi trepi pealgi suitsu teha, sest see on sisekorraeeskirjaga keelatud. Koolimaja eeskirjad on aga vaid irvitamiseks nii emmedele-issidele kui ka koolilastele.

Ka minu vend tuli kunagi koju, suitsukoni põletetud auk püksitaskus. Ta ei saanud emalt-isalt mitte toetust, vaid korraliku koslepi ja karistuse. Ka tema oli lõpuklassi poiss.

Kui klassijuhataja ähvardab käskkirja teha, siis ta blufib. Ükski õpetaja pole nii suur isand, ka klassijuhataja mitte, et tal oleks voli käskkirjadega ringi tuulutada. Sellise ähvarduse oleks pidanud välja naerma, mitte aga avalikult halama.

Ja kuidas siis sellesse suhtuda, et abituriendid otsustavad inglise keele tundi mitte minna, vaid teha krossijooksu? See on lihtsalt nonsenss.

Et klassijuhataja teie peale kogu aeg karjub, on ainult teie ettekujutus. Kui see tõepoolest nii oleks, oleks see klassijuhataja juba ammu ise käskkirja saanud, et segab teistes klassides toimuvat.

Soome koolitulistamised ongi vabakasvatuse vili, peagi järgnevad sellised olukorrad ka eesti koolides.

Julgen lisada: hea, kui koolis on alles veel mõni nõukaaegne õpetaja, sest need julgevad veel ainsana kasvatusvaldkonnas kaasa rääkida. Praegu aga tehakse pätile pai ning see, kes neid korrale kutsub, riskib kohtu alla sattumisega.

Mida külvad, seda lõikad. Annaks jumal, et Soome juhtumid meie maale ei jõuaks.