Ajaliselt õiges järjekorras ja tunnustusena Pärnu Postimehele tuleb välja tuua, et 6. novembril avaldas see ajaleht vastuartikli Viisitamme laimavale loole.

Päev peale Kesknädalas korratud lugu suhtlesin järgmisel päeval peatoimetaja Urmi Reindega. Esialgu telefonitsi ja siis saatsin talle samuti PPs ilmunud enda loost. Vastuseks sain meili veel järgmisel päeval. Lõpust alustades olid tema väited päris ilmekad. Võimalik olevat artikli ilmumine mõnes tulevases lehes, ka ei suutvat Kesknädal Pärnu lehte dubleerida. Ülimast tagasihoidlikkusest jäi kordamata fakt, et Viisitamme artikkel oli juba dubleeritud. E-kirjas oli esitatud minu artiklis esitatud faktile ümberlükkamine - Mart Viisitamme ei ole erakonnast välja heidetud.

Eriti ilmekad ja tõesed olid peatoimetaja Reinde telefonis esitatud laused: talle olevat antud korraldused avaldada erakonna kongressini ainult Savisaart toetavaid ja Kadri Simsoni vastaseid lugusid, sellest sõltuvat ka ajalehe rahastamine. Samuti olevat järgmiste nädalate lehenumbrid juba nii komplekteeritud, et sinna mingid artiklid enam mahu.

Mitte küll täiesti ootamatult, kuid ebameeldivalt üllatavalt küll ilmus täna, 25.11., Kesknädalas järjekordne Viisitamme sügavalt kallutatud ja laimav artikkel Kadri vastu. Kui jätta isegi kõrvale enesekiitusena mõjuv pidev ja paljukordne mina-vormi kasutamine, sisaldab see vaid solvavaid väljaütlemisi. Rääkimata juba kallutatud ja pahatahtlike tõlgenduste esitamisest. Eesmärk on vaid üks: mõjutada Kadri Simsoni poolt erakonna esimehe valimistel tema poolt hääletajaid.

Sellisel eesmärgil sobivad Kesknädalale kõik kirjutajad ja igasuguste faktide esitajad. Ajalooline mälu ei oma mitte mingisugust tähtsust. Mart Viisitamm oli Keskerakonnast häbiga välja heidetud. Sellele on täpne viide Vikipeedias. Samuti erakonna pressiesindaja kommentaarid ja selgitused Postimehe artiklis 9. oktoobri 2013. Meelde on jäänud Viisitamme tollane bravuurne väljaütlemine, et ta oli siis pettunud erakonnas tervikuna.

Mitte lihtsalt paljasõnaliselt vaid paroodiana kõlab Viisitamme tänases artiklis esitatudl oletustest, et Kadri Simsoni maffiaks võib olla kaitsepolitsei. See on analoogne farss 2011. aastal Viisitamme poolt esitatud kinnitustest, et KaPo tegutses Savisaare huvides ja et erakonna esimees võis olla mõjuagent juba alates 1991. aastast.

Enam kui hämmastav, kui mitte öelda tülgastav, on Kesknädala käitumine. Läbikukkunud Pärnu endise linnapea, endise erakonna liikme artikleid avaldatakse vaid Kadri laimamise eesmärgil, erakonna pikaajalise liikme vastulaused lükatakse kõrvale.

See ei ole kerge kallutamine enne erakonna kongressi, see on sörkjooks teel kraavi.