See, et inimestel on tarvis Tallinna vanalinnas iga päev käia, ei tähenda kaugeltki seda, et autod seal laiutama peaksid ning et parkimistariif peaks seal olema kesklinna tsooniga samal tasemel. Paljud nõustuvad kindlasti sellega, et vanalinn peaks olema eelkõige jalakäijate ja teistele kergliiklejate päralt.

Kindlasti peaks eraldi liiklemise kord kehtima vanalinna elanikele ja vanalinna teenindavatele sõidukitele. Parema ülevaate saamiseks linna tulevikuplaanidest parkimise valdkonnas võiks Priit Veski tutvuda Tallinna parkimise arengukavaga aastateks 2006-2014.

Veski tõi näite Austria pealinnast Viinist. Aga Austrias on ka teine huvitav linn — Graz, kust muuseas on pärit musklimees Arnold Schwarzenegger. Seal on linnasüda imeilusa vanalinnaga täiesti autovaba.

Kodanik Veski kasutab äärmiselt meelevaldset, lausdemagoogilist ja ülepolitiseeritud näidet, et kui Roomas oleks võimul Keskerakond, siis oleks Colosseum maha lõhutud. See on absurdne ega vääri kommentaare. Võib ainult tsiteerida klassikuid — tule, taevas, appi!

Põhja pole all ka väitel, et Viinis liiguvad vanalinna munakivitänavatel sõbralikult kõrvuti hobune ja Ferrari. Veski võiks uuesti minna neid vanu, uhkeid ja ilusaid Euroopa linnu vaatama, et teada saada, kui “puhtad” on Euroopa pealinnad ja ühissõidukid tegelikult. Sest nähtavasti pole Veski neid linnu juba aastaid külastanud, mistõttu kuuluvad tema arvamused fantastikavaldkonda.

Olen ise väga paljudes Euroopa linnades käinud ja võin öelda, et Tallinna ühistransport, liiklus- ja parkimiskorraldus ning ka teede-tänavate seisukord kannatavad võrdluse ilusasti välja. Kui Veski jaoks on Tallinn mingi suvaline väikelinn, siis peaksid tallinlased tema väidete peale ilmselt kollektiivselt solvuma, sest nemad kindlasti Veski seisukohta ei jaga.

Ilmselt ei räägigi Veski mitte Tallinnast, vaid mingist muust salapärasest linnast, kus ta käinud on, ja kus valitsevad vaesus ja nälg. Tallinnas käib aastas üle kolme miljoni väliskülalise ning nende meelest Tallinn kindlasti sellisele kirjeldusele ei vasta.