Vabaduse väljaku parklas toimuvate kaevamistööde käigus kaob ära 21 parkimiskohta. AS Ühisteenused näeb ette oma kasumi vähenemist. 30 päeva jooksul väheneb sissetulek 215 460 krooni võrra, mille kompenseerimist taotlevad nad ehitajalt. See asjaolu näitab selgelt, et Tallinnas parkimine ei täida mitte ainult linnakassat, vaid ka kasumliku ettevõtluse oma.

Midagi on linnaelu korraldamisel kardinaalselt valesti. Unustatakse ära, et avalik linnaruum kuulub linnakodanikele. See on linna elanike ühisomand. Valitsus peaks kaitsma omanikeringi huve, mitte neile vastu töötama. Mingi tegevuse maksustamine avalikus ruumis ei tohiks sõltuda linnavalitsuse liikmete vajadusest suurendada maksukoormust.

Parkimistasu ei korrasta liiklust, ei vähenda ummikuid ega vähenda ka autode kuhjumist ühelgi linna alal. Kui parkimine teatud piirkonnas häirib üldsust, siis selle vältimiseks välja mõeldud parkimiskeelumärgid. Kui majaelanikud ei mahu enam teatud aladel oma piirkonnas parkima, saab parkimise keelata kõigil teistel, selle piirkonna elanikud välja arvatud.

Kohalikud omavalitsused saavad sissetuleku isiku tulumaksudest. Tundub, et ahnus on suurem kui sissetulek, sest sellest ei jätku linnabürokraatia oma suva järgi suurendamiseks. Eks autoga liiklejalt ongi ehk rohkem võtta kui jalakäijalt, sellest ka tasuline parkimine. Muidugi võiks ju ka jalakäijatasu välja mõelda, kulutavad ju nemadki kõndides tänavaid.

Kahjuks ei piirdu linnavõim ainult oma kassa täitmisega. Autoomanike rahast peab jätkuma ju ka sõpradele. Selleks on loodud AS Ühisteenused, mis teenib igal aastal miljonitesse ulatuvat kasumit. Seejuures on unustanud, et Tallinn ei ole nende firma bilansis olev varandus.

Tallinna linna tänavad on avalik omand. Meilt kui omanikelt ei ole lisanduvate maksude asjus luba küsitud. Veel hullem on meilt ebaõiglaselt saadud raha jagamine megakasumiks eraettevõttele ja selle omanikele.

Seadus, mis lubab selliselt toimida, on ilmselgelt vastuolus õiglustundega. Oleme ise valinud endale volikogu, et ta ajaks meie, valijate asja linna tasandil. Kas ka nemad on ära unustanud, et nende kohus on seista oma valijate huvide eest?

Tallinlaste huvides on tasuta parkimine kõikjal kodulinnas. Parkimise ja liikluse korraldamiseks peaks linnavõimule piisama maksudest laekuvast rahast. Linnakodanikult raha äravõtmine, et sellega oma kassat täita ja osa sellest veel eraettevõtte kasumisse suunata on ebaeetiline ning peaks olema ebaseaduslik.