Koos teiste Nõmme parkide ja metsatukkadega on Ravila park võetud riikliku kaitse alla. Sel aastal sai park ka korraliku valgustuse, nii et seal oleks ka õhtuti kena jalutada või pingil jalga puhata. Kahjuks on see aga võimatu, sest õhtusel ajal on pargi hõivanud noortekambad, kes seal lärmavad ja, mis seal salata, napsu võtavad ja suitsu tõmbavad.

Loomulikult on hommikusel pargikoristajal noorte järelt kõvasti koristamist, sest napsupudelid ja õllepurgid on mööda parki laiali loobitud, igasugune paberipraht ka. Ja pingid on ilmselt nendesamade noorte poolt mitu korda ära lõhutud.

Satun Ravila pargist päevas mitu korda koeraga mööda jalutama ja läinud nädalal sain ma tõelise ehmatuse osaliseks. Nimelt oli parginurka tekkinud näotu sinine plastmassist välikäimla, mis sobib sinna nagu sea selga sadul.

Sellega seoses tekkiski mul küsimus. Milleks peab väikeses pargis olema käimla? Kas selleks, et õhtuti õlut kaanivad noored saaksid seal ennast tühjendamas käia? Ja ühtlasi anda noortele märku, et see park ongi mõeldud kohaks, kus rahulikult õlut juua ja seejärel põit tühjendada?

Juhul, kui see ongi mõeldud pargi reostamise kaitseks, võiks linnaosa valitsus hoopis mõelda, kas poleks targem panna õhtuti, mil noored pargis möllavad, kohalik konstaabel sealt paar korda mööda sõitma ja noori kontrollima.

Sellega peaksid ümberkaudsete majade ja üle tee asuva haigla töötajad ilmselt kahel käel nõus olema. Seda enam, et Tallinna linnavalitsus plaanib taastada Ravila pargis asuva purskkaevu ja veemängu, mis võivad purjutavatele noortele olla väga ahvatlevad, aga ka ohtlikud.