Teadlased on kindlaks teinud, et on alkohol inimese ihule mürk. Niisiis on tegemist kõige laiemalt levinud ja ühiskondlikult heaks kiidetud käsimürgiga (käsimürk nagu käsiravim).

Rein Lang kasutab huvitavat võrdlust tikkudega. Tõsi see on, et tikke ei reklaamita ja laste eest hoitakse neid peidus. Minu poeg tuli kord katlaruumist ja ütles: issi, ma ei saa tuld ära kustutada! Mõtlesin, et sai küll elektrilülitid ju meetri peale pandud. Tegelikult oli poiss katlaruumis tikkudega mänginud, pappkasti süüdanud ja oligi pisike tulekahju. Härra Langil tuline õigus — tikke tuleb õpetada õigesti kasutama. Sama asi ka alkoholiga.

Väärkasutamine toob kaasa liiderliku elu: apostel Pauluse kiri efeslastele 5:18: Ja ärge joovastuge veinist, millest tuleb liiderlikkus, vaid saage täis vaimu.

Peale selle toob alkohol kaasa palju vigastusi ja surmasid õnnetuste läbi. Alkoholil tundub ainult olevat isikukeskne mõju, kuid tegelikult kannatab moraalselt, emotsionaalselt ja majanduslikult kogu ühiskond.

Saalomonist targemat inimest pole maa peal olnud. Mida see tark kuningas ütles? Kellel on häda? Kellel on halb? Kellel on tüli? Kellel on kaebus? Kellel on haavad põhjuseta? Kellel on tuhmid silmad? Neil, kes viibivad veini juures, kes lähevad maitsma segatud veini. Ära vaata veini, kuidas see punetab, kuidas see karikas sädeleb, hõlpsasti sisse läheb: see salvab viimaks maona ja mürgitab otsekui rästik! Su silmad näevad siis imelikke asju ja su süda räägib pöörasusi. Sa nagu lamaksid keset merd ja magaksid masti tipus. — Mind löödi, aga ma ei saanud haiget, mind peksti, aga ma ei tundnudki! Millal ma ärkan? Ma tahan veelgi otsida sedasama.

Kui Keskerakond liigub Saalomoni tarkuse suunas, siis pangu täiega edasi!