Olen käinud igasugustes ujulates, aga kodule kõige lähemal on Kalev Spa. Sellepärast olengi sinna — hoolimata võrdlemisi kõrgetest hindadest – viimasel ajal mitu korda sattunud ja ausalt öeldes olen ma sealsest jultumusest päris šokeeritud.

Kõigepealt on Kalev Spas külm. No tõesti, üheski teises ujulas pole nii, et kui duširuumi uks on lahti, siis õhkub sinna riietusruumist jäist tuult.

Kõige ebanormaalsem on aga see, et end pesevatelt inimestelt on ära võetud õigus ise dušist tuleva vee temperatuuri reguleerida. On ainult nupp, mida saab vajutada — ja siis niriseb (just niriseb!) ülalt vett: nii sooja või külma, kui parasjagu raatsitakse anda.

Oleks siis, et see vesi oleks seal enam-vähem normaalse, keskmise soojuse peale sätitud. Aga ei ole! Pooltest segistitest tuleb sõna otseses mõttes jääkülma ja ülejäänutest kõrvetavalt kuuma vett. Normaalse termoregulatsiooniga inimesel ei ole kummagi all võimalik üle kahe sekundi seista. Kalpsa seal siis ühe alt teise alla ja ürita külmavalu ja kuumaville vältida.

Pagan küll, ma maksan neile poole rohkem kui teistes ujulates ja ikka ei saa ennast enne ja pärast ujumist normaalselt pesta! Kuidas kaasaegses ujulas selline asi võimalik on? Eriti veel ujulas, mis taotleb keskmisest edevamat mainet ja küsib keskmisest rohkem raha.