Seda toimus küll juba mitmeid aastaid tagasi, kuid saanult Tallinna Vee aktsiate müügist 1,32 miljardit krooni, ei kippunud seda summat vähemalt kuni käesoleva ajani linlastega keegi jagama. Vähemalt minule pole kuni eilse päevani nende eest 3300 krooni pakutud.

Nüüd aga peame me kõik tasuma United Utilites International Water B.V-le 15 aasta jooksul 5 miljardit krooni ja seda mitte vee kvaliteedi tagamiseks ja torustike investeerimiseks, vaid lihtsalt niisama, pealekauba, sest meie linnaisandad olid seda oma sponsoritele lubanud. Seega läks käputäie meie linnajuhtide otsus maksma just 12500 krooni iga Tallinna elaniku kohta.

See summa tuleb teil välismaise investori taskusse tasuda nii enda, oma kahe lapse ja kahe pensiealise vanema pealt, sest Tallinna linnaisad on lubanud välisinvestoril võtta kogukäibest kasumimarginaaliks eraettevõtluses koguni kolosaalse ulmekasumina tunduva 49-protsendilise kasumi.

See pole veel kõik, sest lisaks sellele tuleb teil nüüd veel tasuda ka selle eest, kui palju te tegelikkuses vett olete tarbinud.

Seega tuleb armsale välisinvestorile ainult kasumiks tasuda igal aastal 833 krooni oma palgast nii enda, kui ka iga järgneva pereliikme pealt ja sellele lisaks siis veel ka reaalselt tarbitud vee eest. Umbes kolme kuupmeetri vee tarbimise korral inimese kohta kuus tuleb selleks summaks 1200 krooni aastas. Seda iga imiku, koolilapse ja ka vanuri pealt.

Kui nüüd veel arvestada isikute hulka, kellele vee maksumus Tallinna Linna poolt kompenseeritakse, siis võite sellele summale umbes neljandiku otsa lisada. Nendele, kelle linn juba rahatuks on kägistanud, vee kompenseerimise summat ei võeta mitte kusagilt mujalt, kui teie taskust.

Kui nüüd pensonärid kokku arvustavad, kui palju linnavalitsus neile igal sügisel raha on kinkinud, siis see saadud 500 krooni on kõigest 60 protsenti sellest 833-kroonisest summast, mille te tegelikult United Utilities B.V-le juba ära tasusite. Üht-teist on teile seega näpuotsaga ka tagasi poetatud, et te ikka kindlasti seda abistavat kätt märkaksite...