Kadri Simson, Mailis Reps, Kalev Kallo, Deniss Boroditš, Aadu Must, Toomas Vitsut, Jüri Ratas, Arvo Sarapuu, Siret Kotka, Raivo Tammus, Marika Tuus, Mihhail Korb ja Peeter Võsa. Kas te tahate tõesti minna ajalukku inimestena, kes kiitsid heaks ühe Eesti erakonna rahastamise Venemaalt?

Teie võite teha näo, et te usute Edgar Savisaare poolt taktikalise vastukäiguna kokku kutsutud “tõekomisjoni”, mis on tõest sama kaugel, nagu oleks Arnold Meri olnud küüditamise tõekomisjoni juhina või Richard Nixon Watergate’ tõekomisjoni ninamehena. Te võite teha näo, et te ei usu Eesti kaitsepolitseisse, mille liikmed on andnud vande, et lähtuvad oma tegevuses Eesti riigi põhiseaduslikust korrast.

Aga kui te ei ole läbinisti loputatud ajudega, täiesti rumalad või põhjani küünilised, siis tegelikult te ju teate, et teie erakonna esimees tegutses täpselt nii, nagu avalikuks saanud materjalidest järeldub. Käis Venemaal, küsis raha — ja mitte ainult kiriku, vaid ka Keskerakonna valimiskampaania jaoks. Küsis Vene raha, et suurendada oma mõjuvõimu Eestis!

Jah, see on kaudselt ka teie mõjuvõim. Kuid mõelge hoolega, kas Edgar Savisaare meetodid on need, millele te soovite oma allkirja anda. Teie asetumine Juhi selja taha on omamoodi õilis, kuid nüüd on siiski aeg teha vahet “mängu ilul” ja moraalitutel, et mitte öelda riigivaenulikel sammudel. Toetades Savisaare jätkamist oma erakonna juhina saavad teist tema kaasosalised.

Mõelge sellele, et Edgar Savisaar ei ole päike, mis tõuseb Eesti poliittaevasse igal hommikul veel neli miljardit aastat. Mõelge, ja küsige endalt, millist tulevikku teie, kes te ütlete, et Vene rahaga Eestis mõjuvõimu suurendamine pole probleem, näete endal Savisaare järgses Eestis.

Veel pole hilja. Erakonna juhatus võib veel erakorraliselt koguneda ja teha erakorralisi otsuseid. Erakorraline olukord nõuab seda.