Reformierakonna peastaabis tekitasid hilissügisesed uuringud, mille kohaselt oravapartei toetus pea 50 protsendi lähedal kõikus, pigem mureohkeid kui rõõmuhüüdeid. Kardeti, et kui rahva seas kinnistub teadmine, et "Reform nagunii valimised võidab", ei tule suur osa toetajatest valima, uskudes, et "asi tehtud ka ilma minu hääleta".

TNS Emori poolt korraldatud uuringu tänased tulemused peaksid seega Tõnismäe tänaval rahulolu pakkuma. Oravad on endiselt suurim erakond, kuid piisavalt maise toetusprotsendiga. Ladvikul on võimalik omadele rõhutada, et Keskerakond hingab kuklasse ning valimiskasti äärde on vaja igaüht.

Keskerakonnal pole enam võtta kusagilt - selle toetus on nädal aega enne valimisi täpselt samade mõnede protsendipunktide sees, kus see on kõikunud viimased kuud. Nende valimiste kõige suurem võitlus peetaksegi värskete andmete valguses IRL-i ja Keskerakonna vahel - mõnevõrra üllatuslikult võitlevad nood suuruselt teise erakonna positsiooni pärast. IRL võib korraliku lõpuspurdiga selle koha hõivata kohe, kui saab toetust juurde nende 25 protsendi valimisõigusega kodanike hulgast, kes täna ei tea, keda valida.

Üha enam tundub selge, et tulevase riigikogu moodustavad neli erakonda - ka sotsid on kindlalt tagasi Toompeal, realiseerides oma aeglase, kuid kindla tõusu ebakindlate valijate toel praegusest suurema kohtade arvuga. Rahvaliit on end lõplikult auti mänginud, samasuguste segadustega maha saanud rohelised on aga õnnega koos, kui suudavad üle riigikogu lävepaku pääseda.