Ühte neist esindab erakonna Lääne-Virumaa piirkonna juht Kristiina Ojuland. Eilsel pressikonverentsil esitas ta ridamisi jõulisi süüdistusi, tuues välja, et erakonna juhatusse sai Kalev Lillo, kelle häältesaagist 93,8 protsenti moodustasid mõjutatavad e-hääled. Lisaks sisevalimistele viitas Ojuland ka riigikogu valimiste valimisnimekirja koostamisele, kus kandidaadi koht otsustatakse samal moel ning kust „võib anomaaliaid leida“. Teema kokkuvõtteks leidis Ojuland, et häältega on aastaid manipuleeritud.

Reformierakonna keskkontor pole omalt poolt püssirohtu kokku hoidnud ning süüdistab Ojulandi lihtsalt valetamises. Peaminister leidis, et kuna Ojuland on tasunud erakonna liikmete eest liikmemaksu ning samade inimeste eest on ka e-valimistel hääletatud, on tegu identiteedi kuritarvitamisega, mis pole aktsepteeritav. Arendusjuht Taimi Samblik vastas aga ajakirjaniku küsimusele, kas Ojuland valetab väga lühidalt: „Jah.“

Täna õhtupoolikul koguneb kokku erakonna aukohus, et arutada sisevalimiste pettust ning Ojulandi ja Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi rolli skandaalis. Aukohus võib erakonna juhatusele (mille liige on ka Ojuland) teha ettepaneku arvata erakonna väärtuste ja põhikirjaga vastuollu läinud liige erakonnast välja.

Rääkides aga väärtustest, on Ojuland avaldanud toetust Silver Meikarile ning kritiseerinud erakonna esimeest Ukraina ning „ühe daami“ küsimuses. Sellele lisandub ka Ojulandi lubadus ise erakonna esimeheks kandideerida.

Et Ojuland on tuntud poliitik, ei pruugi tema erakonnast välja heitmine tähendada veel leivata jäämist. Küll aga tähendab see erakonnale hulgaliselt mainet kahjustavaid intervjuusid, arvamuslugusid ja miks mitte, et Silver Meikari „Poliitmalaaria. Pilk Birmast“ eeskujul ka raamatut.

Kindel on aga see, et Reformierakonna uhke olemise kampaania saab Ojulandi helistikus lõpuakordi ning ilmselt tehakse kiire lõppmäng ka Ojulandi karjääriga Reformierakonnas. Kohalikud valimised tulevad aga iga päevaga lähemale...