Laar mängib suhtlusvõrgustik Facebookis läbi 1941. aastal Eestis peetud suvelahinguid, olles loomulikult metsavendade poolel. „Täna 70 aastat tagasi ründasid metsavennad Emajõe suudmes Praaga juures punaväge,“ kõlab värskeim, täna hommikul postitatud sissekanne.

Samal ajal kirjutab Eesti Päevaleht juba kolmandat päeva järjest kaitseväes ning -ministeeriumis lokkavast korralagedusest, millele juhtis tähelepanu kaitseministeeriumi siseaudit. Tänaseks on kurja häält teinud ka rahandusministeerium, mis ei pea võimatuks, et „loov lähenemine“ hangetele toob kaasa ka vääteomenetlusi ja trahve.

Oma sõnul sai Laar auditi tulemustest teada juba ministriks olemise esimestel päevadel. Seda enam tekib küsimus, miks on minister leidnud aega partei- ja seltsikaaslasest Lauri Vahtrest doktorikraadiga reisisaatja tegemiseks ning seltsikaaslase Ingvar Bärenklau tööga üle suve aitamiseks, kuid kaitseväe hankesigadust kommenteeris ta alles pärast Eesti Päevalehes avaldatud uudiseid.

Võttes arvesse, et Mart Laar tundub olevat andnud ka oma erakonna tegeliku liidripositsiooni Res Publica poistebändile (ning kutsunud sellega esile kampsunite protestiliikumise), hakkab vägisi jääma mulje, et Laari „parim enne“ poliitikuna on möödas. Kaitseministeeriumi töövõime seisukohalt ei ole see hea variant.

Eriti kui minister ei tea päris hästi, mida teeb, aga teeb seda aktiivselt — kirjutades näiteks uhkeid arvamusartikleid karmidest kärpekavadest, mis ei tundu viimaste sündmuste valguses kuigi tõsiseltvõetavad.