Kujutagem ette, et samasuguse joobega oleks politseile vahele jäänud näiteks Kadri Simson, Jüri Ratas või mõni teine keskerakondlik noorema põlve poliitik. Nad oleks ammu piltlikult risti löödud, neljaks rebitud ja tuleriidale saadetud. Tsahkna aga paistab pääsevat avalikkuse käest väikese noomitusega stiilis “ära nii enam tee”.

Tegelikult näitas Margus Tsahkna üles märkimisväärset hoolimatust nii oma erakonna, isikliku kui ka poliitika maine suhtes Eestis tervikuna. Rääkimata teiste liiklejate ja enda eludest.

Kui hommikul jäädakse vahele üle 0,5-promillise joobega, pole tegemist ilmselt päris “tavalise suveõhtuga sõpradega”, nagu mees ise oma rikkumisele eelnenud õhtut iseloomustas. Alkohol ei ole poliitikule keelatud, aga peale reaalse liiklusohutuse peab poliitik alati silmas pidama ka seda, et rahvast esindama ning rahva mitte vähese raha eest elama valitud inimesena on poliitikul kõrgendatud kohustus käituda õigesti.

Eriti taunitav on Tsahkna käitumine seetõttu, et sotsiaalkomisjoni esimehena on just tema vastutav muu hulgas alkoholitarbimise kahjude vähendamise ning tervislike eluviiside edendamise eest. Ja selline on siis see eeskuju, mida sotsiaalpoliitik annab!

Iroonia tipuks esineb roolijoodik Tsahkna veel homme Eesti Karskusliidu aastakonverentsil.

Delfi loodab, et Tsahkna juhtunust äärmiselt selged järeldused teeb ning midagi vastavat iial enam ei juhtu. Vastaselt juhul on ta maine igaveseks rikutud.