Põhiline uuendus on vabatahtlik registreerumisvõimalus. Rõhutame, et registreerudes võib ka tulevikus postitada kommentaare anonüümselt või valida kasutajanimeks meelepärase varjunime. Kartus, et Delfi välistab edaspidi muu kui oma kodanikunimega kommenteerimise, on seega alusetu.

Usume, et üldjuhul inimesed väärtustavad enda poolt kirjutatut ning tehes seda registreeritud kasutaja nime all on võimalik kaitsta enda kui kommentaatori identiteeti — lugejatele on näha, mida see konkreetne kommentaator on varem kirjutanud ja milline on tema profiil näiteks Facebookis.

Lisaks on võimalik oma isikut ka identifitseerida läbi internetipanga ja siis esineda oma pärisnime all nii, et selles võivad ka kõik teised lugejad kindlad olla. See võimaldab inimestel esindada kommentaarides nii ennast kui mõnda organisatsiooni ja seeläbi kiirelt reageerida nii artiklis kui kommentaarides esinevale infole ning vajadusel seda infot ka täiendada või ümber lükata. Ka Delfi toimetajad jälgivad esmajärjekorras selliseid kommentaare ning vajadusel või sobivusel tõstetakse just identifitseeritud kasutajate kommentaare rohkem esile või kasutatakse nendes olevat infot kohe artikli tekstis.

Kolmas oluline muudatus kommenteerimisel on võimalus vastata konkreetsele kommentaarile ja tekitada nii ühe kommentaari alla uus diskussioon. See on omadus, mida on soovinud kommentaatorid ise. Kindlasti loob see võimaluse uuteks põnevateks aruteludeks, mis ei häiri artikli sisu puudutavate kommentaaride lugemist isegi siis, kui need arutelud eksivad kaugematele kõrvalradadele.

Kokkuvõttes annab uus kommentaarium Delfile ajapikku uusi, sisukamaid kommentaare, millest parimaid avaldame ka eraldi artiklitena meie Rahva hääle rubriigis. Loodame, et väärtuslikumate kommentaaride pealetung vähendab ka labasuste ning sisutu mulina osakaalu ning selle asemele tuleb asine ja tummine vestlus.

Pikemalt loe uue kommentaariumi võimalustest SIIT.