Ma vabandan tänaste reformierakondlaste ees, kuid minu teadvuses on Reformierakond eelkõige Siim Kallase loodud erakond, kellega mul oli tore olla Tiit Vähi valitsuses aastail 1995-1997. Siim Kallas, Märt Rask, Andres Lipstok, Kalev Kukk, Tooma Vilosius ja Jaak Aaviksoo (mitte küll erakonna liikmena) olid riigimeheliku mõtlemisega kolleegid.

Meil valitses sõbralik ja asjalik töömeelolu, kus üksteist ei "kotitud" ning teineteise arvelt punkte ei nopitud. Paratamatud vastuolud lahenesid nii, et Tiit Vähi sulges ministrid oma kabinetti ja nad said sealt väljuda ainult leppimises ja ühise seisukohaga. Nii suutsime me teha ka palju Eesti jaoks väga vajalikke asju - olgu või taotlus Euroopa Liitu astumiseks või haridus- ja kultuuriministeeriumi lahutamine.

Valitsus töötas peaministri juhitud ühtse meeskonnana ning me vastutasime ka koos üksteise vigade eest ning jagasime rõõmuga ühiseid töövõite. Saadan aegade taguse siira tänu ja tervituse tollastele kolleegidele ja soovitan tänastele Reformierakonna juhtidele eelkäijate kogemust tundma õppida.