Arusaamatu, miks oli tarvis ETV brigaadil minna Maardu mõisa, kui kogu tegevus toimus seal vaid kahel vanaaegsel diivanil ja orkester sai mängida vaid väikesel poodiumil kusagil fuajee varjus. Kunstlikult naerma aetud publik mõjus ebausutavalt ja eelnevalt salvestatud saade mingit aastavahetuse rõõmuprogrammi mõõtu küll välja ei andnud. Miks minna mõisamajja, kui ETVs on suured stuudiod, kus saaks efektselt aastavahetuse programmi välja mängida.

Täiesti arusaamatu, kuidas oli üles ehitatud programm ise. Kaks saatejuhti Hannes Võrno ja Peeter Oja olid rakendatud rolli, mis neile ju ei sobinud. Nad on võimelised palju enamaks. Ekraanil oli selgesti näha, kuidas kaks mehemürakat lihtsalt igavlesid pealesunnitud intervjuusid võttes. Ei konflikti, ei arengut, ei elurõõmu neis küll ei olnud. Ja nii umbes neli igavat tundi järjest, kuni rahva tujurikkujateni välja. Kuigi Ott Sepp ja Märt Avandi nimetasid saadet huumori tippsaavutuseks, said nad isegi aru, et ETV 2 programmis samal ajal esinenud retrotähed Ervin Abel, Eino Baskin ja Sulev Nõmmik ületasid tänaseid naljamehi mitmekordselt.

Kas rahvusringhäälingu kunstiinimesed tõesti arvavad, et vana-aastaõhtul istub publik kaks kätt põlvedel ja jälgib tähelepanelikult iga sõna, mis ekraanilt neile koju saadetakse. Tuimalt ja ükskõikselt, nii nagu ETV oma programme kokku paneb. Näidake parem aastavahetusel filme, ärge püüdke oma programmiga publikut püüda. Juba mitmendat aasta ei tule see välja.

Delfi lugeja, mida arvad tänavusest aastavahetusprogrammist? Kas Heimar Lengi kriitika on põhjendatud?