Mis puudutab presidenti, siis loomulikult määrab põhiseadusest tulenevalt just riigipea peaministri kandidaadi ja on üsna loogiline, et president teeb ettepaneku sellele meeskonnale, kellel võiks olla ühine nägemus kuidas Eesti peaks edasi liikuma ning kellel on ka Riigikogu enamuse toetus. Muud ettepanekud viiks kas vähemusvalitsuse või valitsuskriisini.

Samamoodi on loogiline, et sellise ettepaneku tegemisele eelnevalt peavad erakonnad omavahel konsultatsioone, et näha kas enamusvalitsuse moodustamine on võimalik.

Vaba kodanikuühiskond eeldab, et erakonnad, poliitikud, kodanikuühendused ja inimesed otsivad oma mõtetele pidevalt ühisosa ja see pole kunagi ka presidendi ametliku ettepanekuta keelatud. Vastupidi, ametisolev president on julgustanud inimesi ise tegutsema ja mõtlema.

Samuti on minu hinnangul demokraatiast ja seadustest arusaamine oluline ka neile, kes avalikult võtavad kommenteerida poliitilist olukorda ja presidendi institutsiooni nimetamine "kummitempliks" on minu hinnangul siinkohal äärmiselt kohatu. Kommenteerijad võiks oma riiki ning selle institutsioonidesse suhtuda lugupidavalt. See muuseas on olnud samuti presidendi sõnum avalikkusele.