Mehhikos pole liikluskultuur kiita ning seal on asulaid läbivatele suurtele maanteedele paigutatud jõulised „lamavad politseinikud“, et kihutajaid ohjeldada. Meil leidub aga liiga palju neid, kes ei oska ohutult ja viisakalt tulevärki teha, mistõttu tasuks kaaluda pürotehnika kättesaadavuse piiramist.

Näiteks võiksid pauguletid olla suletud 31. detsembril ehk vahetult enne uusaastaööd. See võiks aidata vähendada spontaanseid oste, mis võivad aset leida juba pärast esimesi vana aasta ärasaatmise puhul tehtud napse.

Samuti ei peaks kaubandusvõrgustik saama üle ujutatud paugulettidest juba ajal, mil isegi Gregoriuse kalendri järgi on uue aasta saabumiseni terve kuu.

Meenub üks seik detsembri algusest, kus Tallinnas Mustamäel asuva Mustika keskuse juures kaks silmnähtavalt joobes keskealist meest lennutasid parklas „liblikaid“ ja tekitasid möödakäijates tõsist hirmu nendega pihta saada. Võib-olla keegi saigi tulekeraga tabamuse, täpselt ei tea, sest ei jäänud pikemalt seda vaatemängu imetlema.

Pürotehnika ei peaks olema ilmtingimata kättesaadav ka igas kõige tagasihoidlikumas kaubanduskeskuses. Tõeline huviline leiaks raketipoe üles ka nurga tagant ja oskaks oma ostud aegsasti sooritada.

Küsimus ei ole selles, et inimesed ei tohiks uue aasta tervituseks üldse ilutulestikku teha, vaid selles, kuidas seda tehakse ja kui palju enda ning kaaskodanike tervist selle käigus ohustatakse.

Huvilised saavad lugeda lõhkematerjaliseadusest, mida nimetatakse pürotehnikaks ja kuidas sellega ringi käia.