Valvehomofoobist keskerakondlane, koolidirektor Märt Sults avaldas telekaamerate ees kahtlust, kas homod mitte paraadiga poliitilist kapitali ei kogu, et siis ilma tegema hakata. Sults on oma kartustega natuke ajast maha jäänud: homod ju ongi juba poliitikas.

Kaks homoliikumise silmapaistvamat liidrit, paraadil esimeses reas marssinud Ardi Ravalepik ja Lisette Kampus kuuluvad Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Ravalepik kandideeris koguni viimastel riigikogu valimistel, aga nimekirja tagaotsas ja seega lootuseta parlamenti pääseda. Kampus küll eitab poliitilisi ambitsioone, aga üksi erakonda kuulumine tõendab, et need ambitsioonid on olemas.

Ja missuguse erakonna ridadesse siis veel kui mitte sotside hulka peaksid homoaktivistid kuulumagi. Sest eks ole ju nimelt sotside lipukirjaks võrdsus, õiglus ja solidaarsus. Homoparaadil kantud plakat “Kõik erinevad, kõik võrdsed” klapib sellega suurepäraselt. Kampuse ja Ravalepiku rinda sobib punane roos väga hästi.

Siiski pole sotsidel erakonnana nii palju julgust, et oma säravate liikmete julgeid ideid toetada. Homoseksuaalide kooselu seadustamine ei ole sotside prioriteet ning seda võitlust veavad Ravalepik ja Kampus ilma partei toetuseta. Kui mitte pidada toetuseks seda, et nad erakonda vastu võeti ja neil oma asja ajada lastakse.