Kolm aastat pole küll teab kui pikk ajalugu, aga siiski traditsioon, mida murda pole mitte kõige vähematki põhjust. Seda enam, et Pride´il osalejad on rongkäigus korra tagamisega vastuvõetaval viisil hakkama saanud ning rongkäigus osalejad ise ole kellelegi liiga teinud.

Pole nende süü, et leidub sallimatuid, kes karjuvad ebasobivad loosungeid ning lasevad isegi käed käiku. Pole mingi saladus, et selliseid meil paraku leidub. Ent nendega hakkamasaamine on politsei ülesanne.

Pride´i korraldamise takistamisega asetab politsei Eesti ühele tasemele nende riikidega, kus homoparaadid on keelatud või kus neid saadavad vägivaldsed meeleavaldused. Need aga ei ole kindlasti riigid, kellega Eesti sarnaneda soovib.

Sallivus homode suhtes kuulub demokraatia juurde. Mis kehtib isikute tasandil, see peab paika ka riikide suhtes: nõnda nagu haritus teeb inimese tolerantsemaks, kuulub tolerantsus nn vähemuste suhtes ka arenenud riikide iseloomustajate hulka.

Homoparaad ei kahjusta mitte kuidagi teiste inimeste õigust vanalinnas vabalt liikuda. Homoparaadi keelamisega näitaks Eesti, et meil on demokraatiaga tõsiseid probleeme. Selle pärast tuleb loota, et homoparaadi korraldajate pöördumine riigi- ja linnavõimude poole annab soovitud tulemuse.