Lõppenud nädalal jooksis mitmest blogist läbi teema, mis nii mõneski blogipidajas kulmukergitusi ja peavangutusi esile kutsus. Selleks kurikuulsaks teemaks oli ainult üks sõna: VEEBILEHT.
Klaviatuuride klõbinal kirjutati mitmel pool, et Virgo Kruve Digivista OÜst on sõna "veebileht" endale kaubamärgina registreerinud ja palub nüüd ja igavesti eemalda see sõna saitidelt, blogilehtedelt jne.
Tormi vaigistamiseks vastas Kurve oma blogis järgmist: "Ma ütleks selle peale, et kasutage vaid oma tarbeks nii palju kui kulub, aga kui teenite raha just nimelt sõna "veebileht" oma tootele või teenusele kandmisega, siis ei pruugi asi edaspidi piirduda vaid teavitava kirjaga."
Selgub, et keelatud on kuni 22.10.2018 kasutada sõna "veebileht" nii, nagu seda kasutab Kurve oma domeenis veebileht.ee.

Ei saa me üle ega ümber ka valimistest. Väike kartus oli, et asi läheb hullemaks sõjasõnaks kui tavapärane "miks ei peaks valima ... erakonna esindajat", aga ilmselt on soe suveaeg pehmendanud ka poliitikute pooldajad. Kirjutati küll, kes on käinud või miks ei lähe valima. Tähelepanu pöörati ka Edgar Savisaare sõnumitele, mida ta valimiste eel saatis ning millele muigavaid kirju vastu kirjutati. Ühe näitena osalise blogi. Päris õelused, riid ja poriloopimine jäid siiski ära.

Blogimaailmaskajastus ka eestlaste sügav austus oma sümboolika vastu. Eesti lipu 125aastapäeva toodi esile nii piltides kui ka üleskutsetes kaunistadaselle tähtsa päeva puhul oma internetlehti, blogisid, skype' jne.

Twitteriga,mida võiks nimetada ka "lausete või pealkirjade leierkastiks", on liitunud paljud Eesti ettevõtted ja organisatsioonid. Eraisikutestblogipidajatest rääkimata. Nimekirja ettevõtetest, mis tegelevad aktiivselt "säutsumisega" võib lugeda rauniste blogist.

Isiklikumates blogides käsitleti sel nädalal teemasid, mis seotud kooli lõpuga, eksamitega ja  aiandusega. Oma kindla koha on sisse seadnud blogimaastikul ka toidublogid, kus parasjagu rabarberile vähemalt sada uut "elu" ja vormi antakse.

Blogimaailmas figureerivad ka mõned ühised ettevõtmised nagunäiteks Fotojaht, kus etteantud teemale vastavaid pilteesitletakse. Kergemat meeleahutuslikku kategooriat esindavad meemid (sarnaneb kettkirjale; blogipidajale antakse mingi ülesanne, mille ta täidab ja järgmiseleblogipidajale edasi annab). Praegu keerleb blogides puuvilja-meem.