Kuid mis lasteaedadesse ja televisiooni puutub, siis ma ei usu, et inimesed hakkavad neid kahte omavahel vastandama. Tegelikult on ju mõlemat vaja.

Kindlasti on vaja Tallinna Televisiooni, sest kust mujalt Tallinna inimesed saaksid objektiivset informatsiooni sellest, mis lasteaedades toimub. Juba eelmisest suvest käiv paremerakondade poolt veetav mustamiskampaania näitab, et valeinformatsioon külvab palju segadust ja tegelik tõde võib tihti emotsioonidetormis kaduma minna.

Olen ka seisukohal, et Tallinna televisioonis peaks tulevikus olema omaette saade Tallinna lasteaedade olukorrast.

Jälgisin neljapäeval TV3 saates „Värske Ekspress“ sotsiaalminister Hanno Pevkuri ja Jaak Juske debatti. Vähemalt üks asi sai selgeks. Riik peaks hoolitsema, et selle nõuded poleks absurdsed ja ka ise rahastama lasteaedu - mitte vaid Tallinnas, vaid üle Eesti. Seega ei ole need nõuded vaid Tallinna küsimus, vaid kogu Eesti probleem.

Kommentaariumis jäi mulle silma küsimus Hanno Pevkurile: Kas Pevkur ei saa aru, et antud seadus on kannustatud keskerakondlikule Tallinna linnavalitsusele ärategemise tuhinast, kuid Toompea võimukoalitsioon on ära unustanud, et sellega tehakse karuteene ka oma kaasvõitlejatele Tartus, Rakveres, Haapsalus, Pärnus jm?

Valitsuskoalitsioon tegeleb pseudoprobleemidega ajal, mil lahendamist ootavad tõsisemad küsimused. Kemplemise asemel Tallinna lasteaedade ja linnavõimuga peaks tegelema hoopis uute töökohtade loomisega.

Eilsest Eesti Ekspressist jäi mulle silma ka üks teine fakt fakt: ainuüksi Eesti Energia müügi PR ja „nõustamisteenused“ läheb riigile maksma enam kui 250 miljonit krooni. Samal ajal on kogu Tallinna televisioonile sel aastal linnaeelarves eraldatud 10 miljonit krooni. Linnaeelarve on avalik materjal, selles võib igaüks veenduda. Võrrelge neid kahte arvu ja siis saate aru, millist pada teile aetakse.

Lõpetuseks küsin – kumba varianti inimesed eelistavad: kas riigi äriettevõtetest väljavõetud dividendide kasutamist Andrus Ansipi valitsuse eluea pikendamiseks ja parempoolseks propagandaks või Eestisse uute töökohtade loomiseks?